Pesto sos sa pečenim pistaćima koji se idealno kombinuje sa testeninom, tost hlebom ili salatom
Pesto sos sa pečenim pistaćima koji se idealno kombinuje sa testeninom, tost hlebom ili salatom

Pesto sos sa pečenim pistaćima koji se idealno kombinuje sa testeninom, tost hlebom ili salatom

Iako pesto sos uglavnom kupujemo kao gotov proizvod, postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da ga bar jednom napravite u kućnim uslovima. Koristeći sveže i odabrane namirnice, njegov ukus biće nešto drugačiji – ali i puniji. To je rezultat činjenice da lako možete da dozirate sastojke, te u zavisnosti od preferencija dodate više ili manje bosiljka, luka, soli ili ulja. Ipak, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @soulfood.bysara u ovaj popularni sos, koji izvorno potiče iz Đenove, dodajemo i pistaće. Stoga recept za pesto sos sa pistaćima upisujemo u Journal knjigu recepata – a ukoliko ste ljubitelji ovog sosa, definitivno ga isprobajte i vi.

Sastojci


  • 100g pečenih pistaća
  • sveži listovi bosiljka
  • čen belog luka
  • 75g parmezana
  • 150ml maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema


Sve sastojke – pečene pistaće, sveže listove bosiljka, beli luk, parmezan, maslinovo ulje i prstohvat soli – sjedinite u blenderu sve dok ne dobijete sos koji odlikuje ujednačena i glatka tekstura. Potom isprobajte malu količinu sosa. Po potrebi, dodajte još soli ili drugih sastojaka. Nakon što ste pripremili pesto sos sa pistaćima, možete da ga kombinujete sa testeninom, tost hlebom ili zelenom salatom. Naposletku, na vrh možete da dodate burrata sir, kao i pečene pistaće ili parmezan.

Foto: Instagram (@soulfood.bysara)

Učitati još
Zatvori