Iako je ovaj dezert globalno poznat i mnogima omiljen, malo ko ima običaj da ga pravi na našim prostorima. Ali ko je jednom probao cinnamon rolls – pravio ih je još 1001 put. Danas donosimo recept za njihovu malo zdraviju verziju, pratite naša uputstva i obradujte nekoga za vikend ovim neodoljivim dezertom.
Cinnamon rolls sastojci
- 50 g brašna
- 1/4 kašike praška za pecivo
- prstohvat soli
- 40g soya jogurta od vanile
- istopljeno ulje od kokosa
- cimet
- 10g kokosovog šećera
- ovseno mleko
Priprema
Sjedinite brašno, prašak za pecivo, jogurt i so, i mesite sve dok ne dobijete lopticu od testa. Na radnoj površini posutoj brašnom oblikujte testo u oblik pravougaonika i četkicom premažite sa kokosovim uljem. Pospite sa cimetom i kokosovim šećerom, zatim isecite pravougaonik na 4 dela. Ubacite urolane komade testa u vatrostalnu činiju, prelijte sa malo mleka i pecite par minuta u rerni na 350 stepeni.
Recept je preuzet sa Instagram profila: @banana_food_lifestyle
Sa njihovog videa možete pratiti pripremu step by step, što će vam biti velika olakšica ukoliko ovaj dezert pravite prvi put.
Foto: Pexels, Instagram, Unsplash