Kraljevski recept u bojama Italije jedan je od najpopularnijih mediteranskih gastro delicija. Pica margarita se veoma brzo i lagano priprema, a današnja verzija oduševiće gotovo svakog sneakerhead-a. Mini mozzarella swoosh makes everything better.
U nastavku teksta pronađite spisak namirnica i način pripreme domaće margarite.
Sastojci
- pola kvasca (suvog)
- 350 g brašna
- 1 dl šolje vode (mlake)
- 1 dl mleko (mlako)
- 2 dl soka od paradajza
- 300 g mozzarella sira
- 10 listova bosiljka
- so
- biber
- origano
- šećer
- 200 ml pelata
- 100 ml maslinovog ulja (ekstra devičanskog)
Priprema
Za početak pripreme neophodno je da u posudu sipate mlako mleko, a zatim dodati izmrvljeni kvacas i šećer. Ostaviti pet minuta. Zatim, u drugu posudu sipati vodu, nadošao kvasac i usoljeno brašno. Zamesiti glatko testo. U testo umešati ulje i ostaviti da poraste (otprilike duplo). U međuvremenu pripremiti preliv: pomešati sok od paradajza, pelat, iseckan peršun i origano.
Kada se nadošlo testo dovoljno „odmorilo“ rastanjiti ga u obliku kruga. Tepsiju nauljiti, staviti u nju testo i izbockati viljuškom. Preliti testo dobijenom smesom od paradajza. Posuti rendanim mozzarella sirom i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni.
Kada se sir vidljivo istopio izvadite picu iz rerne i dodajte preko bosiljak i iseckan paradajz. Vratite u rernu i ostavite da se ispeče do kraja. Između pet i sedam minuta.
Vaša pica margarita je spremna.