Ljubitelji pice, ovo je za vas! Posetili smo piceriju Giovanni’s na novoj lokaciji i odabrali naše favorite
Journal navigacija vas vodi u još jednu nezaboravnu gastro avanturu kroz Beograd. Iako su prve vizije pice doboko ukorenjene u italijanskoj tradiciji, jednostavnost i raznolikost ukusa postali su deo kolektivnog kulturnog identiteta i ljubavi prema dobroj kuhinji. Pripremanje i uživanje u čarima pice međunarodna je diskusija koja je iznedrila brojne varijacije na temu predstavljajući spoj autentične italijanske tradicije i nekih novih ukusa. Upravo zbog toga, naša ultimativna gastro stanica ovog puta je Picerija Giovanni’s koja pruža istinski doživljaj Italije i to u potpuno novom ambijentu.
With love, from Italy Giovanni’s
Kažu da je ukus prvog zalogaja bespogovo poseban, a mi smo se u potpunosti prepustili magiji autentičnih kreacija u Piceriji Giovanni’s koje su spojene u jedinstvenu ponudu zasnovanu na starim vrednostima i modernim kulinarskim ideologijama čija simbioza ukusa kreira pravu gastro atrakciju. Ovo nije još jedna u nizu alegorija već tvrdnja u koju možete da se uverite sami istog trenutka kada zakoračite u piceriju. Transparentnost pica majstora koji pred gostima po staroj, dobroj recepturi priprema omiljenu italijansku deliciju samo dodatno pospešuje iskustvo dolaska i uživanja u čarima pice.
Picerija Giovanni’s u novom ruhu
Kako smo već naglasili, picerija Giovanni’s nalazi se na novoj lokaciji, a enterijersko osveženje kreiralo je novu dimenziju hedonizma i užitka u ukusnim italijanskim specijalitetima. Prijatna atmofera, pažljivo odobrana muzika na Giovanni’s radiju i očaravajući mirisi koji dolaze iz pećnice samo su razlog više da ponovo posetite ovaj restoran. Doza rustike isprepletena industrijskim dizajnom i toplim tonovima doprinosi ugođaju koji se idealno nadovezuje na idealno gastronomsko iskustvo. Smeštena u epicentru dobre (gastro) zabave Picerija Giovanni’s postala je go to lokacija redakcije Journal.
the MENU
Na meniju picerije Giovanni’s nalazi se najfinije iz sveta pice, a ponudu upotpunjuju kalcona, tiramisu, kao i neizostavna paradajz čorba koja se bespogovnorno nalazi među našim favoritima. Takođe, među omiljenim delicijama izdvajamo i klasičnu Margaritu dok se na ultimativnoj Journal listi preporuka nalazi i Mortadela sa kremastom buratom i pistaćima koja predstavlja savršen spoj gotovo nespojivih gastro ideologija.
Foto: Jelena Branković