Pileća salata sa avokadom i dresingom od meda i senfa
Pileća salata sa avokadom i dresingom od meda i senfa

Pileća salata sa avokadom i
dresingom od meda i senfa

Sa lepšim, a nadamo se uskoro i toplijim, danima sve češće smo u potrazi za osvežavajućim obrocima, a ujedno i onim koji su bogati svežim povrćem. Pileća salata zato je često naš izbor, kao mešavina svežeg sezonskog povrća, ali i pilećeg mesa bogatog proteinima. Lagan, a hranljiv obrok poput ovog uvek nam je bio draži od nekih obilnijih. Kada želimo da dodamo twist na ustaljeni recept, jedan od načina da to učinimo jeste pripremom piletine na nešto drugačiji način. Otuda i ideja za marinadu od meda i senfa. Iako zvuči kao neobična kombinacija – u neku ruku to i jeste – kada jednom budete probali, razumećete zašto je ovo dobitna kombinacija.

Sastojci

Za marinadu

  • 4 parčeta pilećih prsa
  • 1/3 šolja meda honey
  • 5 kašika senfa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1-2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • so

Za salatu

  • listovi zelene salate
  • 1 šolja iseckanih cherry paradajza
  • 1 veliki avokado
  • 1/4 šolje kukuruza iz konzerve
  • 1/4 glavice crvenog luka

Priprema

U jednoj posudi sjedinite sve sastojke za marinadu i dobro promešajte. Polovinu napravljene smese prebacite u tanjir, gde ćete natopiti četiri parčeta pilećih prsa. Tako pripremljenu piletinu ostavite da mariniraju u sosu oko dva sata. Kada dođe vreme za pečenje, tiganj zagrejte na srednjoj vatri, uz kašičicu maslinovog ulja. Piletinu grilujte dok ne postane zlatna i hrskava sa obe strane, pa izvadite sa tiganja i ostavite po strani. Zatim iseckajte na komade pa počnite sa pripremom povrća. U dubokom tanjiru sjedinite zelenu salatu, paradajz, luk, kukuruz i avokado iseckan na komadiće. Dodajte iseckanu piletinu pa promešajte. U ostatak marinade dodajte dve kašike vode pa promešajte i pospite po salati. Po želji, začinite solju i mlevenim biberom. Prijatno!

Foto: Unsplash

pileća salata

Učitati još
Zatvori