Pirinčani hleb je idealna opcija za doručak bez glutena – otkrivamo recept
Pirinčani hleb je idealna opcija za doručak bez glutena – otkrivamo recept

Pirinčani hleb je idealna opcija za doručak bez glutena – otkrivamo recept

Gastro trendovi se neprestano razvijaju, donoseći novitete koji privlače pažnju ljubitelja hrane širom sveta. Jedan od najnovijih hitova na tržištu je pirinčani hleb bez glutena, koji postaje sve popularniji među onima koji traže zdravije alternative tradicionalnom hlebu. Ovaj proizvod nije samo privlačan za ljude sa intolerancijom na gluten, već i za sve koji su zainteresovani za ishranu koja smanjuje unos glutena.

Sastojci


  • 500 gr pirinča
  • 300 ml vode
  • četiri kašike ulja
  • dve kašičice soli
  • jedna kašičica šećera
  • jedna kesica suvog kvasca ili praška za pecivo

Priprema


Nakon što smo pronašli recept za viralne mafine iz Olimpijskog sela, vreme je da se posvetimo zdravijim breakfast alternativama. Za ovaj jednostavni recept potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. Potopite pirinač dva sata ili ga ostavite pred spavanje da odstoji preko noći.

Zatim dobro ocedite pirinač, pa izblendajte sve sastojke. Prekrijte aluminijumsom folijom, pa stavite u zagrejanu rernu na slaboj vatri (od 80-100 stepeni) na pola sata do sat vremena. To vreme je potrebno kako bi kvasac odradio svoje. Nakon toga, pecite kao običan hleb, na 180 do 200 stepeni oko pola sata, u zavisnosti od vaše rerne.

Foto: Instagram: @kunchy.co.th; TikTok: @amyleeactive

Učitati još
Zatvori