Ako vam ponestane ideja šta biste mogli da uvedete kao novinu u vašu domaću gastroponudu, Journal vam donosi savršen recept za to. Pečena feta u lisnatom testu, obogaćena medom i susamom pružiće vam ukus letnjeg dana provedenog u Grčkoj. Pita obogaćena medom može zvučati kao nesvakidašnja ponuda, međutim ovi sastojci se itekako dobro kombinuju. Ovo jednostavno jelo, koje se brzo i lako sprema može obogatiti vašu trpezu, a ujedno ga možete konzumirati kao lagani doručak ili užinu.
Sastojci:
- 3 kašike rastopljenog putera
- Pakovanje fete od 200 g, isečeno na 2 pravougaonika
- Lisnato pecivo
- Majčina dušica
- 1 kašika semena susama
- 3 kašike meda
Način pripreme
Zagrejte rernu na 180C. Zatim jednu stranu testa lisnatog peciva premažite rastopljenim puterom. Zatim začinite majčinom dušicom. Preko toga stavite fetu na kraj pravougaonika i umotajte testo oko sira, i opet premažite puterom dok se obe strane peciva ne zalepe jedna za drugu. Nemojte umotavati previše jer će se sir tokom pečenja proširiti. Umotano pecivo premažite spolja rastopljenim puterom i na sve to pospite susam. Pecite oko 20-25 minuta. Izvadite iz rerne, prelijte medom i ukrasite ponovo majčinom dušicom. Vaša pita je spremna. Možete je servirati uz rukola salatu, zajedno sa pršutom i cherry paradajzom.
Uživajte!
Foto: Instagram