Pizza bear je odavno poznat italijanski recept tek nešto malo izmenjenog vizuelnog prikaza koji će oduševiti, kako najmlađe članove, tako i sve one koji ne mogu da odole pici u obliku medvedića. Način pripreme i spisak namirnica sledi u nastavku teksta.
Pizza bear
Sastojci
Testo za picu
- 330 g brašna za hleb
- 1 kašičica italijanske mešavine začina
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 2 1/2 kašičice instant kvasca
- 2 kašičice šećera
- 3 do 4 šolje mlake vode
- 2 kašike maslinovog ulja + 1 kašika maslinovog ulja za činiju
Toppings – po izboru
- paradajz sos ili marinara sos
- mocarela sir
- peperoni
- crne masline
- bosiljak
Priprema
U činiju staviti kvasac, mlaku vodu, meko brašno, šećer i so. Sve to umutiti i dodadti puter koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi. Zatim, umesiti testo i staviti ga u novu činiju i pokriti folijom. Ostaviti da testo naraste, a pre toga odvojiti deo koji se kasnije koristi za uši i njuškice. Razviti testo i urolati krajeve. Premazati kečapom ili pelatom od paradajza, narendati sir i na kraju dodati topping po izboru (mi biramo: peperone, crne masline i bosiljak). Od odvojenog dela testa napraviti male kuglice, potom ih zalepiti po urolanim krajevima – po dva za uši i jednu manju za njuškicu. Pizza bear peći 10 minuta u rerni na 200 stepeni.
Foto: Instagram