Poke bowl tradicionalno havajsko jelo steklo je veliku popularnost u svetu, a od nedavno i na našim prostorima. Poke na havajskom jeziku označava seckanje namirnica na komade, a mi vam donosimo recept koji sadrži slatko-ljutu hrskavu piletinu. Recept smo pronašli na profilu mlade Toni Ferreirae.
Sastojci
- 15 g kukuruza
- 5 g paprike
- 30 g slatki čili sos
- 1 belance
- 140 g pilećih prsa
- 40 g krastavaca
- 30 g paprike
- 30 g šargarepe
- 30g edamame
- 30 g avokada
- 1 kašika đumbira
- 10 ml pirinčanog sirćeta
- 70 g pirinča (kuvanog)
- 100 g pirinča od karfiola
- 10 g niskomasnog majoneza
- 5 g vasabi morske alge
Priprema
U blender staviti kukuruz i nakon što ga razmutite, na tanjiru ga pomešajte sa papirkom i začinite po ukusu. Od začina možete da koristite so, biber, beli luk u prahu. U drugoj posudi promešajte belance i slatki čili sos. Zatim, pileća prsa naseckajte na tanke tračice i premažite izmućenim balenacetom i slatko čili sosom, a zatim sve to prelijte mešavinom belndanog kukuruza. Pržite pecite na 180 stepeni, oko 10 minuta. U međuvremenu, iseskajte šargarepu, papriku, krastavac i đumbir. Ponovo začiniti po ukusu, a zatim pomešajte sa edamamom i sirćetom. Pirinač od karfiola pripremite po uputstvima na pakovanju, a zatim u njega ubacite i običan kuvani pirinač. Došlo je vreme za poslednji korak. Sjedinite svoju poke bowl sa pirinčem, salatom, naseckanim avokadom i piletinom, a zatim sve to začinite vasabijem i majonezom.