Recept dana: Pomfrit od avokada
Recept dana: Pomfrit od avokada

Recept dana: Pomfrit od avokada

Pomfrit je mnogima omiljeni snack, ali i prilog koji može da se konzumira uz različita jela. On se tipično pravi od krompira, te se idealno kombinuje sa različitim sosevima i umacima. Međutim, pomfrit može da se napravi i od drugih sastojaka, kao što su – na primer – tikvice, patlidžan ili šargarepa. Stoga nije iznenađujuće to što se sve više eksperimentiše sa namirnicama od kojih može da se napravi ovaj snack, a sada se u našem fokusu našao pomfrit od avokada. U nastavku donosimo sve o ovom quick & easy receptu za koji vam nije potrebno više od pola sata.

How to: Pomfrit od avokada

Avokado najčešće kupujemo s namerom da napravimo ukusni gvakamole sos ili kako bismo pomoću njega spremili avokado tost. Međutim, avokado možete da iskoristite i u pripremi pileće salate ili čak – na primer – avokado mousse-a. Sada je avokado glavna zvezda recepta za pomfrit koji smo pronašli na Instagram profilu kuvara Toma Fauconneta. Štaviše, za njega su vam potrebana samo tri sastojka koja možda već imate u kuhinji. Naposletku, ovaj recept rezultiraće ukusnom užinom ili prilogom koja će vam postati jedna od omiljenih. Ipak, ukoliko se mučite sa čišćenjem avokada, pronašli smo trik koji će ovaj naizgled komplikovan proces učiniti vrlo jednostavnim.

Sastojci


  • dva avokada
  • jaje
  • 50g parmezana

Priprema


U dubljoj činiji izgnječite dva avokada, a potom dodajte jaje i 50g parmezana. Sastojke sjedinite viljuškom, odnosno izgnječite jaje i parmezan zajedno s avokadom. Dobijenu smesu pažljivo stavite na papir za pečenje, te oblikujte u deblje štapiće. Pomfrit pecite oko 15 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Međutim, ukoliko imate airfryer, pomfrit možete da spremite i pomoću njega. Takođe, pomfrit od avokada se idealno kombinuje s umacima i sosevima, a predlažemo da ga isprobate i uz umak od pasulja i šargarepe ili sos od plavog patlidžana.

Učitati još
Zatvori