Spremamo pomfrit od lubenice – imamo i recept za sos
Spremamo pomfrit od lubenice – imamo i recept za sos

Spremamo pomfrit od lubenice –
imamo i recept za sos

Znamo kako zvuči, ali pre nego što pomislite da smo lubenicu stavili u vrelo ulje, odmah ćemo ispraviti potencijalni nesporazum. Reč je, jednostavno o štapićima lubenice, sečenim tako da zaista podseća na pomfrit od krompirića. Međutim, ovog puta zapravo konzumiramo omiljeno letnje voće kao i do sada, samo je serviramo na nešto drugačiji način. Ali, s obzirom na to da smo odlučili da sečemo lubenicu na tanke štapiće, onda smo rešili da uz to pripremimo i “sos”. Nije kečap – iako naliči – ali obećavamo da je podjednako ukusno.

S obzirom da su slatke, a osvežavajuće i zdrave, lubenice predavljaju idealnu letnju poslasticu, a ovaj recept posebno će se dopasti mališanima. Tako im možete učiniti zabavnijom uobičajenu letnju užinu. Dodatak umaka od grčkog jogurta i jagoda dodatno će učiniti ovaj slatki predah ukusnim i hranljivim.

Sastojci

  • lubenica
  • 1/4 šolje grčkog jogurta
  • 1/4 šolje jagoda
  • 2 kašičice meda

Priprema

Kako biste napravili “pomfrit” od lubenice, potrebno je da istu najpe sečete na jednake polovine, a da zatim isečete polukružne parčiće. Od njih onda naseckajte tanke štapiće. Ukoliko imate i seckalicu za cik-cik sečivom, možete je iskoristi kako biste napravili “pomfrit” ovog oblika. Za crveni umak će vam biti potreban grčki jogurt, jagode i med. Sastojke pomešajte mikserom kako bi se jagode sjedinile.

Foto: Instagram @feelgoodfoodie

Učitati još
Zatvori