Vreme je da se omlet pripremi po novom i upečatljivom receptu koji zadovoljava po Michelin standarde. Da, jasno nam je da je omlet jedno od omiljenih zdravih obroka koji mnogi vole da pripremaju po receptu koji koristite godinama, no, verujemo da je vreme za sitne promene.
Za pripremu ovog recepta potrebni su vam standardni sastojci, ali sam proces pripreme se razlikuje. Michelin omlet može biti i sjajan način da iznenadite svoju voljenu osobu doručkom koji će biti „posebniji“ od onog na koji su navikli.
Na vama je samo da budete kreativni.
Sastojci:
Tri jaja
Dve kašike omekšanog putera
1+1/2 kašike krem-fraiche ili pavlake
Dve kašike začinskog bilja (peršun, vlasac, taragon)
Morska so
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Svako jaje razbijte u malu činiju tako da možete ukloniti ljusku, ako je potrebno, a zatim prebacite u čašu (ili činiju). Koristite štapni mikser da izblendate i propasirajte smešu kroz sito. Nelepljivi tiganj premažite omekšalim puterom i stavite na najmanju moguću vatru.
Sipajte jaja u tiganj dok jaja ne počnu da se slažu na ivici tiganja (trebalo bi oko deset minuta). Prebacite u rernu na 250 stepeni dok jaje ne počne da se steže i zgusne oko tri do četiri minuta. Po sredini omleta premažite krem sir a zatim pospite finim začinskim biljem i završno posolite.
Počnite okretanjem jedne ivice jajeta do centra. Nastavite da okrećete omlet dok ne budete u mogućnosti da izvučete omlet iz tiganja na tanjir za serviranje sa njegove donje strane. Lagano premažite omekšalim puterom za sjaj i upotpunite dodatnim finim začinskim biljem i završnom solju.
Dvadeset minuta ukupno priprema + vreme kuvanja.
Foto: Instagram; Pexels