

Posetili smo Pretop Bakery na novoj lokaciji i potvrdili zašto nam je ova pekara omiljena sourdough destinacija
Nakon što su osvojili srca ljubitelja hleba od kiselog testa (i pekara) u Zemunu, tim Pretop Bakery odlučio je da svoje jedinstvene ukuse donese i na Dorćol. To je učinio otvaranjem nove pekare na adresi Venizelosova 60.
Vlasnici koncepta Pretop sa pijace u Zemunu (Miloš Dodig, Nikola Nikolić i Nenad Pajević) nakon otvaranja Pretop Bread & Pastry pekare u Zemunu (Cara Dušana 117), obradovali su sve ljubitelje sourdough hleba novom lokacijom na Dorćolu.



Pretop Bakery – omiljena sourdough pekara stigla na Dorćol
Možemo se složiti da je sourdough kultura doživela procvat na domaćem terenu. Ova beogradska pekara, specijalizovana za proizvodnju zanatskog sourdough hleba i peciva, poznata je po korišćenju tradicionalnih metoda i inovativnih tehnika koji su je izdvojili na gastro sceni grada.
Naš cilj od prvog dana bio je da kvalitetan hleb i peciva učinimo dostupnim što većem broju ljudi. Otvaranjem nove pekare na Dorćolu želimo da nastavimo tu misiju i približimo naše proizvode novim ljubiteljima sourdough proizvoda. Ručno rađen hleb od prirodnog kvasca ima poseban ukus, a verujemo da će i Dorćol brzo prepoznati njegovu vrednost, poručili su vlasnici.





Široka ponuda sourdough proizvoda
Ponuda pekare obuhvata razne vrste sourdough hleba. U tu ponudu spada i beli, ražani i polubeli hleb, sourdough baget. Takođe i mlečni sourdough tost, pripremljen od mleka i putera. Za ljubitelje peciva u ponudi su kroasani, pain au chocolat, šu sa vanilom i brauni, dok su posebna poslastica zanatske sourdough kifle sa kimom i slane perece.
Svi Pretop proizvodi pripremaju se ručno, bez aditiva i industrijskih kvasaca. Tokom proizvodnje se koristi dugotrajan proces fermentacije koji doprinosi njihovom jedinstvenom ukusu i boljoj svarljivosti.












Od kombuhe do zanatskog maslaca
U pekari možete uživati u šoljici kvalitetne kafe, osvežavajućoj Drozli Kombuhi i Cold Pressok sokovima. Posebnu poslasticu predstavlja i Žuna maslac, proizvod male zanatske mlekare iz Beograda. Ovaj prvi puter od fermentisane pavlake u Srbiji ističe se svojim jedinstvenim ukusom i, poput Pretop hleba, evocira autentične, domaće ukuse iz detinjstva. Za više informacija o ponudi i lokacijama Pretop Bakery, posetite njihove zvanične profile na društvenim mrežama.






Foto: Journal