Pretop x hot&hungry: Gastro događaj koji s nestrpljenjem iščekujemo
Pretop x hot&hungry: Gastro događaj koji s nestrpljenjem iščekujemo

Pretop x hot&hungry: Gastro događaj
koji s nestrpljenjem iščekujemo

Neki dogovori ne nastaju za stolom, već pored njega — uz čašu pet-nata, dobar obrok i izvanrednu atmosferu. Tako je, otprilike, izgledao početak Pretop x hot&hungry  saradnje, koja se ovog aprila seli u svoje drugo izdanje.

Sve je bilo stvar trenutka. Gosti su postali domaćini, domaćini su postali partneri, a rezultat je večera koja spaja precizno kuvanje s pomalo neurednim zadovoljstvima. Lokacija ostaje ista — zemunska pijaca, u srži Pretopa. Meni se menja, ali duh ostaje: sezonsko povrće, pečenje kom nije potrebno dodatno objašnjenje i desert koji zatvara priču. Događaj će se tačno održati 25. aprila u sedam časova uveče, i za njega je neophodna rezervacija.

U razgovoru s ljudima iz Pretopa otkrivamo kako je do saradnje došlo, šta ih je inspirisalo ovaj put, i koliko zapravo ovakvi događaji mogu da pomere granice beogradske gastronomske svakodnevice.

  • Kako je došlo do saradnje između Pretopa i hot&hungry za ovaj događaj?


Ekipa hot&hungry su prvo bili naši gosti, a zatim se rodila ideja o saradnji. Budući da uvek traže neke nove lokacije i saradnike, Pretop im je bio zanimljiv kako zbog mesta gde se nalazi, pijaci, tako i zbog hrane i atmosfere koja se vezuje za nas. Na obostrano zadovoljstvo, vrlo brzo smo se dogovorili oko pojedinosti i krenuli u realizaciju eventa.

  • Šta gosti mogu očekivati od drugog izdanja večere hot&hungry x Pretop?


Prva večera je prošla odlično, te nas je hot&hungry ekipa opet okupila. Za večeru broj dva spremamo malo zanimljivog povrća i, naravno, pečenje, upareno sa naturalnim penušavim vinima, a pored hrane i pića lepa atmosfera i provod su zagarantovani.

  • Kako su odabrana jela i pića za ovaj specijalni meni?


Uz piće i razgovor, došli smo i do menija – razmenjujući iskustva i ideje šta bi u ovim prolećnim danima ljudima najviše prijalo, odlučili smo se za kombinaciju povrća i pečenja, a za desert vas čeka nešto posebno.

  • Da li planirate slične kolaboracije ili događaje u budućnosti?


Uvek smo otvoreni za dobru saradnju! Imali smo ih nekoliko zaista zanimljivih i uspešnih, ne samo u Beogradu, već i van Srbije. U Skoplju smo bili nedavno, a u Zagrebu smo već ovog vikenda.

  • Da li ovakvi događaji doprinose gastronomskoj sceni Beograda i promociji lokalne kuhinje?


Apsolutno!

Učitati još
Zatvori