Pripremite komorač sa sočivom i limunom
Pripremite komorač sa sočivom i limunom

Pripremite komorač sa sočivom i limunom

Započnite kulinarsko putovanje koje kombinuje komorač, sočivo i limun, skladnom kombinacijom zemljanih aroma i živopisnih tekstura koja će podići vaše gastronomsko iskustvo. Delikatna slatkoća jela koju dobijate od tanko karamelizovanog komorača, u kombinaciji s bogatstvom sočiva, stvara simfoniju ukusa. Oplemenjeno aromatičnim notama majčine dušice i svežinom začina, ovo jelo nudi očaravajuću ravnotežu hranljivih sastojaka.

boroughchef
@boroughchef

Sastojci:

  • Dve glavice komorača (jedan tanko naseckan, jedan isečen na kriške, peršun sa oba iseckan i grubo naseckan)
  • 250g kuvanih sočiva
  • Jedna supena kašika semena morača
  • Jedan limun (korica i sok)
  • Nekoliko grančica majčine dušice
  • Velika šaka cavolo neroa, odvojena od drške i grubo naseckana
  • Komad putera
  • Parmezan za posipanje (opciono)
  • Maslinovo ulje
  • So i biber

Priprema:

  1. Prvi deo:
    • U tiganju, zagrejte malo maslinovog ulja srednje jačine.
    • Dodajte komorač. Smanjite temperaturu i dodajte komadić putera i grančice majčine dušice.
    • Kuvajte lagano dok komorač ne postane vrlo mekan. Ostavite sa strane.
  2. Priprema sočiva:
    • U drugom tiganju propržite tanko naseckan, drugi deo komorača, na maslinovom ulju srednje jačine.
    • Dozvolite komoraču da se lagano karamelizuje, povremeno mešajući.
    • Kada omekša, dodajte seme morača i kuvajte još 4-5 minuta.
    • Dodajte kuvano sočivo, koricu i sok od limuna i pola šolje vode u tiganj.
    • Dodajte cavolo nero i kuvajte na srednje jakoj vatri dok se cavolo ne smanji i tiganj ne postane suv.
    • Isključite vatru i energično umešajte komadić putera dok se ne istopi u jelu. Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Serviranje:
    • Kašikom rasporedite smesu sočiva po tanjiru, stvarajući podlogu za sos od komorača.
    • Stavite ostatak komorača preko i, po želji, pospite rendanim parmezanom. Poslužite jelo odmah dok je toplo. Ukrasite seckanim peršunom za dodatnu svežinu.

Detaljno uputstvo pronađite u videu. 

Instagram: @boroughchef

Učitati još
Zatvori