![Proteinska ovsena kaša za dobar početak dana](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/11/OVSENA-ALT-1.jpg)
![Proteinska ovsena kaša za dobar početak dana](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/11/OVSENA-COVER.jpg)
Dok se većina nas i dalje navikava na malo hladnija jutra, u startu nam se više ostaje unutra. To znači da ćemo se duže razvlačiti po kući i gledati da odložimo sam izlazak napolje. Dobra strana svega toga je – imamo vremena da napravimo doručak.
Svi znamo da su proteini užasno važni u ishrani, i da nas mogu držati sitim i punim energije u toku svakodnevnih stresnih situacija. Zato će vam proteinska ovsena kaša, po receptu naše drage @foodjournalista, biti idealan predlog za današnji doručak.
![](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2022/11/Ovsena-2-768x1152.jpg)
Ako vam je poznato ime Sanje Zelenović, also known as Food Journalista na IG, nije slučajno. Pisali smo o njenim zdravim predlozima za ručak još u toku leta, a njen instagram nam je svakodnevna inspiracija za obroke. Ovog puta pažnju nam je privukao video koji je snimila za pripremu proteinske ovsene kaše, koji u nastavku delimo sa vama.
Sastojci
- 3 kašike ovsenih pahuljica
- 1 kašika čia semenki
- 1 merica proteina od vanile
- ovseno mleko
- ključala voda
- zamrznute borovnice (šumske ukoliko su dostupne)
- marakuja *opciono
Proteinska ovsena kaša // Priprema
Prvo dodajte ovsene pahuljice, čia semenke i protein od vanile u šerpicu, na to dodajte hladno mleko i sve dobro promešajte. Zatim, uključite ringlu i dodajte ključalu vodu, sve mešajte zajedno dok ne dobijete kremastu kašu. Idealno bi bilo da mera za mleko i vodu bude po pola šolje od svakog.
Sve to dobro izmešano prespite u zasebnu činiju po želji, i preko dodajte zamrznute borovnice i marakuju. Opciono, na sve to možete dodati semenke ili orašaste plodove. U krajnjem slučaju, možete dodati i banane.
Foto: Instagram; Pexels; Unsplash