Prženi tost sa kikiriki puterom i džemom
Prženi tost sa kikiriki puterom i džemom

Prženi tost sa kikiriki puterom i džemom

Kombinacija kikiriki putera i džema za mnoge može zvučati kontroverzno, no mi smemo bez ustezanja da priznamo da je to verovatno jedini specijalitet američke kuhinje koji zapravo odobravamo. Zato volimo da istražujemo nove načine na koje se ova jednostavna kombinacija može unaprediti, iako smo pristalice i “tradicionalne” verzije. Za slučaj da vam je promaklo kako se ona priprema, umesto da vam mi objašnjavamo, možda je bolje da pogledate kako to radi Austin Butler.

Ovaj krajnje jednostavan recept koji danas pripremamo kombinacija je french toast-a i američkog PB&J sendviča. Razume se, ovo neće biti najzdraviji doručak koji ćete pojesti u životu, ali će vam zato vaši receptori za hedonizam biti zadovoljni.

Sastojci

  • 1 banana
  • 2 parčeta hleba
  • maslac
  • kikiriki puter
  • džem (ukusa po želji)

Priprema

Na srednjoj temperaturi u tiganju rastopite maslac. Hleb premažite kikiriki puterom i džemom, pa naseckajte bananu. Polovinu banane stavite na tiganj i, po ukusu, pospite sa malo cimeta. Drugu polovinu banane rasporedite na prethodno namazani hleb sa kikiriki puterom pa preklopite drugim parčetom. Bananu sa tiganja izvadite i stavite sa strane, pa na maslacu prepržite sendvič sa kikiriki puterom i džemom, dok se fino ne ureška sa obe strane. Sklonite sa tiganja pa preko stavite prepržene banane. Za dodatnu slatkoću, prelijte medom ili agave sirupom. Uživajte!

Foto: Instagram (@sailor_bailey)

Učitati još
Zatvori