

Prolećni dani znače povratak u rutinu, te smo tako sve više u potrazi za receptima koji se spremaju brzo, a koji su i dalje ukusni i puni nutritrijenta. Ako ste ljubitelji jednostavnih, a preukusnih recepata – puding od banane se mora naći u vašem kuvaru. Kada je reč o jednostavnim receptima, banane su neretko deo njih. Tako su se u Journalovoj gastro rubrici našli banana hleb, karamelizovani tost, proteinski smoothie, kao i sushi od banane. Ako ste ljubitelji carrot cake-a, ovi mafini sa bananom i šargarepom su must-try. Nedavno, gastro opsesija bio nam je desert sa bananom, čokoladom i kokosom koji jedemo (i) za doručak. Sada smo odlučili da ovu ukusnu voćku isprobamo u novom receptu, inspirisanim viralnim, kultnim pudingom njujorške Magnolia’s Bakery. Ovaj puding, u kombinaciji sa Biscoff keksom priprema se brzo i jednostavno – i velika je verovatnoća da sve sastojke već imate u kuhinji.

Fenomen zvani Magnolia Bakery
Magnolia Bakery je poslastičarnica u Njujorku, čuvena po pudingu od banane. Ovu poslastičarnicu je proslavila serija Sex and the City – kada su Carrie i Miranda sedele na klupici ispred nje i jele estetične cupcakes-e. Ubrzo nakon premijere te epizode, turisti i lokalci pohrlili su u Magnolia Bakery i napravili od nje pravu senzaciju. Iako su Carrie i Miranda jele kolačiće, banana puding ostaje najpopularniji izbor za sve koji tamo odlaze.
Puding od banane
Sastojci
Za puding od banane biće vam potrebni sledeći sastojci:
- 350 g hladnog mleka
- 397 g slatkog kondenzovanog mleka (jedna konzerva)
- 102 g pudinga od vanile (jedna kesica)
- 470 g šlaga
- 26 biscoff kukija
- 4 velike, zrele banane
Priprema
U posudi srednje veličine pomešajte hladno i kondenzovano mleko i puding od vanile. Bitno je da se puding u potpunosti istopi i da nema gromuljica. Nakon što ste pomešali sastojke, činiju odložite u frižider. U veliku činiju dodajte šlag i mešajte ga mikserom. Dodajte rashlađen puding miks u šlag – i sjedinite sastojke spatulom.
Dodajte pola puding mešavine u posudu dimenzija 23 x 33-cm. Spatulom mešavinu namestite da bude u jednom nivou. Iseckajte banane na deblje kolutiće i dodajte četvrtinu istih u puding mešavinu. Izmrvite oko 18 biscoff keksića i pospite ih preko mešavine. Stavite ostatak puding mešavine preko tog sloja – ponovo, izravnajte spatulom.
Dodajte ostatak banana i biscoff keksića za ukras. Prekrijte i puding od banane ostavite da se ohladi u frižideru minimum dva sata – ili preko noći. Servirajte.
Foto: Instagram (@elinwarn / @dawnpuffs / @teakandthyme / @vogueandcoffee)