Svako od nas ima svog izabranog comfort food favorita. Nekima su to grickalice, a nekima baš domaća kuhinja. U Journal gastro rubrici do sada ste mogli da pronađete ideje za letnji ručak, kao i recepte za razne deserte poput čokoladnog sladoleda sa orasima. Ovog puta smo odlučili da se posvetimo tradicionalnijem obliku deserta. Naime, na Instagram profilu Annie Mae Herring pronašli smo comfort food favorita, popularno nazvanog Arroz Con Leche. Puding od pirinča je mnogima omiljena poslastica, a sada vam donosimo unapređen recept koji će istaći ukuse svih sastojaka. A neke će vratiti u detinjstvo.
Puding od pirinča je idealan letnji desert – otkrivamo recept
Sastojci
- 190 g pirinča kratkog zrna
- 35 g slanog putera
- 35 g smeđeg šećera
- kora od jednog velikog limuna
- dva mala štapića cimeta (ili jedan veliki)
- jedan litar mleka
- prstohvat soli
- jedna kašika paste od vanile
- slatki cimet u prahu
Priprema
Dodajte puter u šerpu. Kada se puter otopi, dodajte pirinač i šećer. Mešajte sve dok pirinač ne počne da dobija blago zlatno smeđu boju. Dodajte limunovu koru i štapiće cimeta. Zatim, odmah dodajte mleko i umešajte ostale sastojke. Stavite na slabu vatru i mešajte konstantno dok se ne zgusne. U pozadini možete uključiti svoju omiljenu seriju ili preslušavati omiljeni album, jer će ovaj proces trajati oko 40 minuta. Uklonite limunovu koru i štapiće cimeta. Ostavite da se ohladi. Poslužite puding od pirinča u činije i pospite cimetom u prahu.
Foto: Instagram: @oliveoilaandlemons, @theculinarybee, @everhot_cookers