Pumpkin bread: Najbolji recept za ukusan i zdrav kolač od bundeve bez glutena
Pumpkin bread: Najbolji recept za ukusan i zdrav kolač od bundeve bez glutena

Pumpkin bread: Najbolji recept za ukusan i
zdrav kolač od bundeve bez glutena

Dolazak jeseni, bar u kulinarskom smislu, znači samo jedno, a to je bundeva! Nedavno smo vam doneli recept za čorbu od bundeve, za koju znamo da je mnogima omiljeno jesenje jelo, a ovaj put vam donosimo kolač od iste obožavane namirnice – pumpkin bread! Hleb, odnosno bolje rečeno kolač od bundeve, savršen je način da se zasladite ovih hladnih kišnih dana uz neizostavnu toplu šolju čaja.

Na Once Upon a Pumpkin sajtu, pronašli smo recept za najukusniji kolač od bundeve i to u gluten free verziji. Iako recept nema glutena, ovaj kolač ima neverovatno meku i sunđerastu teksturu. Isprobajte ovaj recept i zaljubite se u zdrav i lak kolač bez glutena, koji je mekan i pun bundeve u svakom zalogaju!

@javamelts
@promenadeartisanfoods

Sastojci:

  • 1 1/2 šolje ovsenog brašna
  • 1 1/2 šolje bademovog brašna
  • 2 kašičice začina za pitu od bundeve
  • 1  kašičica cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 3/4 šolje smeđeg šećera
  • 1/3 šolje rastopljenog putera
  • 2 jaja
  • 1 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja pirea od bundeve

Pumkin spice krem sir glazura (opciono)

  • 4 kašike krem sira
  • 4 kašike putera
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašičice začina za pitu od bundeve
  • prstohvat soli
@brownedbutterblondie
@brownedbutterblondie

Priprema

Najpre, stavite rernu da se zagreje na 175°C. Dok se rerna greje, u posudi srednje veličine dodajte ovseno brašno, bademovo brašno, začin za bundevu, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sve to dobro promešajte i ostavite po strani.
U posebnoj posudi pomoću ručnog miksera pomešajte puter i šećer, a zatim dodajte vanilu i jedno po jedno jaje uz lagano mešanje dok se ne sjedine. Nakon toga, dodajte pire od bundeve i mešajte dok se ne sjedini. Drvenom kašikom pomešajte vaše mokre i suve sastojke dok se lepo ne sjedine, ali pazite da ne preterate u samom mešanju. Obložite vaš pleh za hleb papirom za pečenje i sipajte vaše testo. Pecite oko 50 minuta dok čačkalica koju zabodete u vaš kolač ne izađe sa malo ili bez ikakvih ostatka mrvica. Pustite kolač da se potpuno ohladi i vaš preukusni pumpkin bread je spreman!

@brownedbutterblondie
@brownedbutterblondie

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori