Spremamo ražnjiće od tikvica i feta sira
Spremamo ražnjiće od tikvica i feta sira

Spremamo ražnjiće od tikvica i feta sira

Letnje temperature često nas navode da postanemo kreativniji u kuhinji, s obzirom da neretko tragamo za laganim alterantivama obimnim obrocima. Zato češće biramo sveže – i osvežavajuće – sezonsko povrće, salate i laganije namirnice. Ražnjići sa tikvicama i sirom upravo su takav jedan pokušaj. Mogu poslužiti kao prilog glavnom jelu, ali i idealna opcija za lagani ručak. Dovoljno je da dodate malo tosta, paradajza ili neke druge salate i letnji ručak je gotov.

Sastojci

  • 1 veća tikvica
  • 150 grama feta sira
  • 2 kašičice origana
  • pola kašičice slatke paprike
  • pola limuna
  • crni biber
  • maslinovo ulje
  • med
  • štapići za ražnjiće

Priprema

Kocku feta sira najpre iseckajte na sitne kockice. U manjoj posudi pomešajte začine – origano, crni biber i slatku papriku, pa dodajte maslinovo ulje i oceđenu polovinu limuna, a onda dobro promešajte. Kockice feta sira zatim natopite sosom tako da budu dobro prekriveni začinima. Tikvicu iscekajte po dužini na tanke listiće, a onda pojedinačne komadiće sira narolajte u jedan listić tikvice. Poređajte tako namotan sir i tikvicu na štapić za ražnjiće. Na tiganju sa malo zagrejanog maslinovog ulja poređajte ražnjiće, pa ih pržite sa obe strane dok tikvice ne omeknu i postanu tamnije, zlatne boje. Ražnjiće sklonite sa tiganja, pa po želji možete preliti malo meda kako biste okusili jedinstven spoj ukusa. Uživajte!

Foto: Instagram (@elchefkent)

Učitati još
Zatvori