

Recept dana: Bela lazanja čorba koja se brzo priprema
Sastojci
- jedna kašika maslinovog ulja
- tri čena belog luka, sitno seckana
- pola glavice žutog luka, sitno seckana
- 450 g italijanske kobasice
- 1,2 l povrtne supe
- 10 listova lazanja, grubo izlomljenih (ne kuvati unapred)
- 250 ml neutralne pavlake
- dve šake kelja
- 50 g rendanog mocarela sira
- 50 g rendanog parmezana
- jedna šolja rikota sira
- svež peršun za dekoraciju
Priprema
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani beli luk i crni luk, pa ih propržite oko tri minuta dok ne omekšaju. Ubacite italijansku kobasicu, usitnite je špatulom i dinstajte osam do deset minuta dok ne porumeni. Sipajte povrtnu supu, poklopite i pustite da proključa. Dodajte izlomljene listove lazanja i kuvajte ih desetak minuta, dok ne omekšaju.
Smanjite temperaturu na najnižu i umešajte pavlaku i kelj. Kuvajte još tri minuta. Sklonite lonac sa ringle i umešajte mocarelu i parmezan. Rikotu dodajte u vidu nekoliko većih kašika raspoređenih po površini čorbe. Poklopite lonac i ostavite da se sir otopi u toplini supe, oko tri minuta. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Ova čorba je sve što volimo kod lazanja – ali u još kremastijem obliku.
Foto: Instagram: @gathering.page, @saltandlavender, @josefinevogt