Nakon klasične, donosimo recept za viralnu belu lazanja čorbu
Nakon klasične, donosimo recept za viralnu belu lazanja čorbu

Nakon klasične, donosimo recept za
viralnu belu lazanja čorbu

Kad temperature padnu, a vazduh uveliko miriše na zimu, nema boljeg načina da se zagrejemo od jela na kašiku, odnosno bogate, kremaste čorbe koja donosi sve ukuse omiljenog komfornog jela. I dok smo navikli na klasične lazanje koje se slažu u slojeve i peku u rerni, sada vam donosimo nešto novo. U pitanju je bela lazanja čorba, za koju u nastavku otkrivamo recept.
Ovaj viralni recept spaja sočnost italijanske kuhinje, mekoću testenine i neodoljivu kremastu teksturu tri vrste sira u jelu koje se sprema u jednom loncu. Nakon što smo isprobali i zavoleli klasičnu verziju ove supe, sada vam donosimo belu varijantu, inspirisanu receptom sa Instagram profila @gathering.page. Priprema je jednostavna, sastojci su lako dostupni, a rezultat je čorba toliko ukusna da ćete poželeti da je pravite cele zime.

Recept dana: Bela lazanja čorba koja se brzo priprema

Sastojci


  • jedna kašika maslinovog ulja
  • tri čena belog luka, sitno seckana
  • pola glavice žutog luka, sitno seckana
  • 450 g italijanske kobasice
  • 1,2 l povrtne supe
  • 10 listova lazanja, grubo izlomljenih (ne kuvati unapred)
  • 250 ml neutralne pavlake
  • dve šake kelja
  • 50 g rendanog mocarela sira
  • 50 g rendanog parmezana
  • jedna šolja rikota sira
  • svež peršun za dekoraciju

Priprema


U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte seckani beli luk i crni luk, pa ih propržite oko tri minuta dok ne omekšaju. Ubacite italijansku kobasicu, usitnite je špatulom i dinstajte osam do deset minuta dok ne porumeni. Sipajte povrtnu supu, poklopite i pustite da proključa. Dodajte izlomljene listove lazanja i kuvajte ih desetak minuta, dok ne omekšaju.

Smanjite temperaturu na najnižu i umešajte pavlaku i kelj. Kuvajte još tri minuta. Sklonite lonac sa ringle i umešajte mocarelu i parmezan. Rikotu dodajte u vidu nekoliko većih kašika raspoređenih po površini čorbe. Poklopite lonac i ostavite da se sir otopi u toplini supe, oko tri minuta. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom. Ova čorba je sve što volimo kod lazanja – ali u još kremastijem obliku.

 

Učitati još
Zatvori