Gastro French style: Donosimo recept za sezonsku čorbu koja se lako priprema
Gastro French style: Donosimo recept za sezonsku čorbu koja se lako priprema

Gastro French style: Donosimo recept za
sezonsku čorbu koja se lako priprema

Nakon što smo spremali sushi u kalupima za muffine, odlučili smo da odemo malo zapadnije i posvetimo se specijalitetima francuske kuhinje. Ako ste u potrazi za jednostavnim, ali ukusnim jelom koje će vas zagrejati i nahraniti, čorba od paškanata sa poširanim jajima je idealan izbor. Ovo jelo kombinuje bogatstvo korenastog povrća sa delikatnošću poširanih jaja, stvarajući harmoniju ukusa koja će zadovoljiti i najprobirljivije nepce. Journal gastro tim je na Instagram profilu @camillechamignon pronašao ovaj recept koji se lako priprema. U receptu otkrivamo tajne pripreme ove čorbe, koja ne samo da je nutritivno bogata, već i ne zahteva napornu pripremu. Bilo da je pripremate za lagani ručak ili kao uvod u svečanu večeru, sigurni smo da će vas ova čorba osvojiti svojim jedinstvenim ukusom i jednostavnom pripremom.

Recept dana: Sezonska kremasta čorba koja se lako priprema


Sastojci


  • četiri do šest organskih paškanata
  • jedan krompir
  • jedan praziluk
  • dve glavice luka
  • 1,5 l mleka
  • jedan lovorov list
  • nekoliko grančica majčine dušice
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice cimeta
  • dve kašike šećernog sirupa ili javorovog sirupa
  • jedna kašika maslinovog ulja
  • četiri jajeta
  • jedna kašika sirćeta

Priprema


Zagrejte rernu na 180°C. Operite, oljuštite i iseckajte paškanat. Sačuvajte delove koje ste oljuštili akko biste kasnije od njih napravili čips. Ogulite i iseckajte krompir. Praziluk i crni luk oprati i iseckati. Stavite delove od paškanata koje ste oljuštili u činiju za salatu. Dodajte začine i maslinovo ulje. Začinite solju i biberom i dobro promešajte rukama. Stavite na pleh i pecite oko 20-30 minuta, dok čips ne postane skoro hrskav. Postaće hrskavi kako se budu ohladili. Isključite rernu i ostavite da se suši još 15 minuta.

Istovremeno, dinstajte svo povrće 5 minuta u tiganju s malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom. Dodajte majčinu dušicu i lovorov list. Zalijte mlekom. Pustite da provri dok povrće ne omekša (koristite veliku šerpu da sprečite da mleko iscuri). Pomešajte kada je skuvano, vodeći računa da uklonite grančice majčine dušice i lovorov list. Za poširana jaja (možete da ih pripremiti unapred) zagrejte šerpu sa vodom dok ne provri. U međuvremenu, razbijte jaja u male posude. Kada voda proključa, dodajte sirće i so. Zavrtite kašikom. Nežno sipajte jaja. Kuvajte oko tri minuta i imajte u vidu da voda ne bi trebalo da proključa. Kuvajte jaja jedno po jedno. Kada su kuvana, stavite ih na tanjir. Sipajte čorbu od paškanata u tanjir, na njega stavite poširano jaje i čips. Dodajte malo origana i malo maslinovog ulja. Prijatno!

Učitati još
Zatvori