Jagode u poslednjih nekoliko nedelja sve češće postaju glavne zvezde različitih poslastica. Iako ćemo se još malo strpiti dok ovog leta ne napravimo osvežavajuću Pavlovu tortu sa svežim jagodama, njih ćemo iskoristiti za pravljenje druge poslastice – homemade sladoleda, odnosno sorbeta. Pomalo nalik na mandarine punjene slatkom kremom, ovaj put punimo jedno drugo voće – limun.
Recept dana smo pronašli na Instagram profilu @littlekalegirl a za njegovu pripremu vam je, pored jagoda i limuna, potreban još samo javorov sirup. Iako se ovaj desert može pripremiti za relativno kratko vreme, potrebno je da sorbet ostavite na hladnom mestu tokom noći. Međutim, sigurni smo da će vam upravo ova poslastica postati jedna od omiljenih.
Sastojci
- četiri limuna
- 250g zaleđenih jagoda
- tri supene kašike javorovog sirupa
Priprema
Izblendajte četiri limuna bez kore, a potom ih prebacite u cediljku kako bi se sok od limuna procedio. Proceđeni sok sipajte u kalupe za led i ostavite u frižideru preko noći. Koru od limuna sačuvajte jer ćete u nju kasnije staviti smesu koja će biti u formi sladoleda.
Sledećeg dana, stavite u blender zaleđene kockice limunovog soka i smrznute jagode koje ste prethodno isekli na polovine. Takođe, dodajte tri supene kašike javorovog sirupa. Uključite blender i ostavite sastojke da se u potpunosti sjedine sve dok ne nastane kompaktna smesa. Na kraju, napunite koru od limuna sladoledom koji možete čuvati u frižideru nekoliko dana.
Foto: Instagram / @littlekalegirl