Doručak je za mnoge najvažniji obrok u toku dana, međutim, često nepravedno zanemarujemo moć koju sa sobom nosi desert. Kako je jesenja sezona trenutno u svom punom sjaju, tako su se i recepti prilagodili hladnijim danima. Nedavno smo govorili o kolaču koji je preuzeo autumn desert krunu od carrot torte, te smo govorili o cozy pekarama u Beogradu koje ćemo zasigurno posetiti narednih dana. Može se jasno uvideti da su nešto niže temperature učinile da promenimo svoje gastro preferencije. Sada, pažnju ćemo usmeriti na praktičniju stranu gastro noviteta – na brz i jednostavan recept za sugar-free (bez dodatog šećera) verziju popularnog slatkiša Snickers. Njega ćemo uvrstiti u svoj desertni meni tokom jesenjih dana (a sigurno i duže). Ova poslastica bez dodatog šećera je pronađena na Instagram profilu Karen Salas, a u nastavku otkrivamo recept koji stavljamo u kategoriju recept dana.
Recept dana – poslastica bez dodatog šećera
Sastojci
- pirinčane galete
- dve kašičice kikirki putera bez šećera
- jedna merica proteinskog praška od vanile
- pola šolje kikirikija
- 80g otopljene čokolade bez dodatog šećera (više od 70% kakaoa)
- dve urme
Priprema
Ovaj recept možete spremiti veoma brzo i jednostavno. Kada prikupite sve potrebne sastojke koji su navedeni iznad možete početi sa pripremom. Imajte u vidu da su sastojci podložni promenama pa tako možete staviti one koje preferirate. Isecite galete na šnite. Zatim, izvadite koštice iz urmi. Nakon toga, u kikiriki puter dodajte proteinski prašak sa ukusom po želji. Promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kikiriki puter možete prethodno kratko zagrejati u mikrotalasnoj pećnici kako bi se lakše stopio sa proteinskim praškom. Galete poređajte na papir za pečenje i premažite dobijenom kikiriki smesom. Zatim, isecite urme i očistite kikiriki i stavite ih preko namazanh galeta. Nakon toga, pripremljene galete prelijte otopljenom čokoladom. Ostavite da se ohladi pola sata. Sada imate zdraviju varijantu novog omiljenog deserta. Prijatno!
Foto: Instagram: @silviastraussoficial, @healthysalah, @keziacook