Iako su novogodišnji praznici uveliko prošli, ne znači da je i zimska čarolija nestala. Naime, vreme je da današnji dan započnemo sa receptom za pravu jutarnju snežnu poslasticu. Kaša od čokolade i cimeta dekorisana u stilu Sneška Belića postaće vaš omiljeni doručak u samo nekoliko koraka. U nastavku teksta donosimo spisak namirnica, kao i najlakši način pripreme.
Ukoliko standardni grčki jogurt zamenite onim na biljnoj bazi, dobićete veganski doručak u kojem ćete uživati svakog jutra. Jednostavna za pripremu, ova kaša postaće vaš izbor kad nemate previše vremena, a potreban vam je brz prvi obrok.
Sastojci
- ovsene pahuljice
- kakao
- cimet
- grčki jogurt
- borovnice
- lešnik
- kajsija
- grožđe
- tamna čokolada
Priprema
Najpre zagrejte pahuljice i vodu do ključanja. Na tihoj vatri nastavite da kuvate, postepeno dodajući kakao i cimet. Mešajte konstantno dok smeša ne dobije na gustini. Važno je da nastavite sa mešanjem, kako kaša ne bi zagorela. Kada dostigne optimalnu gustinu, sklonite sa vatre. Prespite u omiljenu činiju i preko dodajte sastojke koje će vašoj kaši dati željeni ukus. Zatim, dodajte čokolade kako bi se istopila.
Za kraj, servirajte uz grčki jogurt i sveže ili suvo voće. Možete koristiti smrznute borovnice, ili pak sušene kajsije koje su tokom ovog perioda aktuelne. Preko nabacite po koji lešnik i vaša kaša od čokolade i cimeta je spremna.
Photo credit. Instagram