Kuvamo poput Gabbriette: Recept za novogodišnje medenjake
Kuvamo poput Gabbriette: Recept za novogodišnje medenjake

Kuvamo poput Gabbriette: Recept za
novogodišnje medenjake

Uveliko afirmisani model čiji vizuelni identitet, kao i sam stilski izražaj neretko nastojimo da vam predočimo u vidu novonastalog trenda, Gabbriette, na svom Instagram profilu nesebično deli niz recepata koji su grain free i podstiču nas da uđemo u kuhinju i počnemo da kuvamo poput našeg omiljenog modela. Stoga, donosimo vam recept za homemade novogodišnje medenjake.

Recept za novogodišnje medenjake

Sastojci

  • 1 3/4 šolje bademovog brašna
  • 1/2 šolje brašna od tapioke
  • 1/3 šolje kokosovog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/4 kašičice karanfilića
  • 1/2 kašičice soli i crnog bibera
  • 6 kašika omekšanog putera
  • 6 kašika neslanog bademovog putera
  • 2/3 šolje kokosovog šećera
  • 1/2 šolje melase
  • 2 žumanca

Priprema

Za početak pomešajte sve suve sastoje i ostavite ih po strani u velikoj činiji, a pre toga pomešajte puter, bademov puter i šećer. Zatim sve umutite i dodajte ostatak vlažnih sastojaka i sve sjedinite. U dobijenu smesu dodajte brašno dok se ne formira testo. Prepolovite dobijeno testo i razvucite ga – tanje hraskavije. Isecite u obilku kolačića i stavite ih na pleh. Pospite šećer i ubacute u frižider na 10 minuta. U međuvremenu zagrejte rernu, a zatim ubacite kolačiće da se ispeku. Pecite 9 minuta kako bi bili hrskavi.

Foto: Instagram (@gabrriette), Pexels

Učitati još
Zatvori