![Recept za domaće sneakerhead napolitanke sa čokoladom](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/05/969A74A3-3239-45EE-AF01-1C4869AB69CA.jpeg)
![Recept za domaće sneakerhead napolitanke sa čokoladom](https://www.journal.rs/wp-content/uploads/2023/05/4FF21E8F-A722-426D-A0B2-21E776055121.jpeg)
Napolitanke sa čokoladom? Može. Sneakerhead napolitanke sa čokoladom? Već smo zasukali rukave.
Spisak namirnica i način pripreme omiljene poslastice pronađite u nastavku teksta.
Sastojci
- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 100 gr maslaca
- 200 gr crne čokolade (100 gr za krem i 100 g za prelivanje)
- 2 kašike tahinija od susama
- 100 gr oraha
- 5 oblandi
Priprema
Dobro umutite jaja i šećer, a zatim u veću posudu sipajte vodi i dodajte dobijenu smesu. Kuvajte uz neprestano mešanje sve dok se smesa ne zgusne (oko pola sata). Ostavite da se ohladi, potom dodajte maslac, čokoladu, tahini od susama i orahe. Pažljivo promešajte.
Stavite koru i prelijte dobijenim kremom. Ponoviti postupak sa svih pet kora (oblandi). Prvu staviti okrenutu ka gore, a poslednju ka dole. Nakon toga, stavite odozgo providnu foliju ili pak papir za pečenje i uvijte. Gotove oblande lagano pritisnuti, odnosno po mogućnosti odozgo staviti tacnh. Ostaviti na hladnom Ujutru iseći koru na manje komade.
Ugrejte crnu čokoladu prethodno pomešanu sa maslacem, a zatim četkom premažite napolitanke dobijenom smesom. Ostavite da se ohladi.
Vaše napolitanke su spremne, a kao i svake srede kada je dekoracije u pitanju preporučujemo da na gotovo napolitanke pospete malo šećera u prahu i ispišete kratko i jasno – „air“, aludirajući na sada već prepoznatljivu sneakerhead filozofiju.