Recept dana: Otvorene lazanje sa šparglama i puterom koje će vas oduševiti već nakon prvog zalogaja
Recept dana: Otvorene lazanje sa šparglama i puterom koje će vas oduševiti već nakon prvog zalogaja

Recept dana: Otvorene lazanje sa šparglama i puterom koje će vas oduševiti već nakon prvog zalogaja

Kada su u pitanju lazanje, svako ima svoj tajni začin. Ipak, glavni sastojci ovog italijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su u potpunosti drugačiji. Štaviše, u pripremi se koristi testo za lazanje, te se posledično one ne moraju ispeći. Pored toga, mleveno meso i prepoznatljivi sos zamenili su špargle, puter i pinjoli – semenke koje spadaju pod kategoriju superhrane.

Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Stoga je ovo idealno jelo koje možete da pripremite za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše potencijalne goste.

Sastojci


  • testo za lazanje
  • korica jednog limuna
  • kesica pinjola
  • parmezan
  • 500g burrata sira
  • 50g putera
  • dve vezice špargle
  • so, biber

Priprema


Skuvajte testo za lazanje u vreloj vodi – za to će vam biti potrebno najviše pet minuta. Takođe, za to vreme u odvojenoj šerpi skuvajte i špargle, pinjole ispecite u tiganju sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećoj šerpi istopite puter. Potom na testo stavite iscepkani burrata sir, šparglu, a naposletku izrendajte koricu limuna, te dodajte parmezan, so i biber po ukusu. Nakon toga, na prvo stavite još jedno testo za lazanje i ponovite postupak sa burrata sirom, šparglom i ostalim sastojcima.

Foto: Instagram (@bisse_)

Učitati još
Zatvori