Recept dana: Otvorene lazanje sa šparglama i puterom koje će vas oduševiti već nakon prvog zalogaja
Kada su u pitanju lazanje, svako ima svoj tajni začin. Ipak, glavni sastojci ovog italijanskog jela uglavnom ostaju isti i nepromenjeni. Međutim, u receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @bisse_ oni su u potpunosti drugačiji. Štaviše, u pripremi se koristi testo za lazanje, te se posledično one ne moraju ispeći. Pored toga, mleveno meso i prepoznatljivi sos zamenili su špargle, puter i pinjoli – semenke koje spadaju pod kategoriju superhrane.
Recept za otvorene lazanje vrlo je jednostavan i za njega vam nije potrebno previše namirnica. Stoga je ovo idealno jelo koje možete da pripremite za ručak ili večeru, a koje će sigurno oduševiti i sve vaše potencijalne goste.
Sastojci
- testo za lazanje
- korica jednog limuna
- kesica pinjola
- parmezan
- 500g burrata sira
- 50g putera
- dve vezice špargle
- so, biber
Priprema
Skuvajte testo za lazanje u vreloj vodi – za to će vam biti potrebno najviše pet minuta. Takođe, za to vreme u odvojenoj šerpi skuvajte i špargle, pinjole ispecite u tiganju sve dok ne poprime zlatnu boju, a u trećoj šerpi istopite puter. Potom na testo stavite iscepkani burrata sir, šparglu, a naposletku izrendajte koricu limuna, te dodajte parmezan, so i biber po ukusu. Nakon toga, na prvo stavite još jedno testo za lazanje i ponovite postupak sa burrata sirom, šparglom i ostalim sastojcima.
Foto: Instagram (@bisse_)