Nastavljamo sa serijom veganskih recepata naše jedinstvene food blogerke i joga instruktorke Jelene Mladenović. Prethodni njen recept bio je fokusiran na obrok bez glutena, punjeni cvetovi tikvica, koje ste komentarisali kao veoma ukusne i jednostavne za pripremu. U to ime, donosimo vam još jedan recept koji je Jelena pripremila specijalno za naš portal.
Ovaj recept odličan je način da se započne jutro, ali i da se posluži kao dezert nakon glavnog jela. Dezert se lako priprema, jedinstvenog je ukusa, a ono najbitnije jeste da čini jednu zdravu verziju poslastice.
Sastojci za recept:
120g sitnih ili samlevenihovsenih pahuljica
60g ovsenih mekinja
150g rendane šargarepe
80g očišćenih iseckanih pistaća
2 kašičice cimeta
1 kašičica đumbira
¼kašičice soli
250ml pirinčanog mleka
2 kašike tahini paste
1 kašika agave sirupa
120ml ovsenog jogurta
3 kašičice praha od cvekle
Priprema:
Foto: Jelena Mladenović