Desert za doručak? Ako su u pitanju proteinske palačinke sa narom i čokoladom – onda da
Desert za doručak? Ako su u pitanju proteinske palačinke sa narom i čokoladom – onda da

Desert za doručak? Ako su u pitanju proteinske palačinke sa narom i čokoladom – onda da

Ko kaže da doručak mora da bude dosadan? Ako ste i vi među onima koji veruju da je prvi obrok dana savršen trenutak za uživanje u nečemu što je istovremeno i ukusno i nutritivno vredno – onda imamo recept koji ćete dodati među omiljene. Znate ono kad na Instagramu naletite na savršeno fotogeničan recept koji vam jednostavno ne izlazi iz glave? Upravo smo tako naišli na proteinske palačinke sa narom i čokoladom na gastro profilu @u.doma.feed. Ove palačinke ne samo da izgledaju kao desert iz najboljih restorana, već vas i hrane kao pravi fitness obrok. Ko kaže da ne možete imati desert za doručak? Ovaj recept je sve što vam treba da vaša jutra postanu slađa, a dan započne sa energijom koja traje.

Recept za desert sezone – palačinke sa narom i čokoladom

Sastojci


  • dve velike kašike proteinskog praha (po izboru, može i vanila ili čokolada)
  • jedna zrela banana
  • dva jajeta
  • četvrtina šolje ovsenog brašna
  • jedna kašičica praška za peciva
  • pola šolje jogurta (grčki je najbolji, ali može i obični)
  • šaka mrvica crne čokolade
  • jedna kašičica vanilinog šećera (ili zaslađivača po želji)
  • jedna šolja semena nara (otprilike pola nara)
  • malo ulja (kokosovo ili maslinovo) za prženje

Priprema


U velikoj činiji pomešajte sve suve sastojke: proteinski prah, ovseno brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. U drugoj činiji izgnječite bananu, dodajte jaja i jogurt, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sada dodajte mokre sastojke u suve i sve dobro sjedinite. Ako vam se čini da je testo previše gusto, slobodno dodajte još malo jogurta ili mleka dok ne postignete željenu gustinu.

Na srednje jakoj vatri zagrejte ringlu sa malo kokosovog ili maslinovog ulja. Kada je ringla vruća, sipajte po malu količinu smese i pržite palačinke. Pospite po svakoj malo mrvica crne čokolade dok se peče. Svaku palačinku pržite dva do tri minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Kada su palačinke gotove, složite ih jednu na drugu, premažite šlagom (po izboru) i obavezno pospite semenom nara i ostatkom čokoladnih mrvica. Ako želite da ih zasladite još malo, slobodno dodajte med, javorov sirup ili čak neki voćni preliv.

Foto: Instagram: @u.doma.feed

Učitati još
Zatvori