Svako jutro ista priča i nedoumice u vezi sa pripremom ručka tog dana. Ukoliko vam je i danas potrebno malo gastro inspiracije donosimo vam veoma jednostavan recept za Pesto Rigatoni testeninu.
Recept smo pronašli na jednom od omiljenih profila The Monday Pasta Club – jer smo veeeliki ljubitelji paste. Nije ponedeljak, ali ako nas pitate svaki dan je pasta dan. Stoga, nastavite da čitate jer sledi spisak namirnica, kao i način pripreme.
Sastojci
- 200 g Rigatoni testenine
- 80 g pesto sosa
- 100 g maskarpone sira
- 40 g parmezana (plus ekstra
za služenje)
Priprema
U veliku šerpu sipajte vodu, dodajte so i pričekajte da proključa. Zatim, ubacite Rigatoni testeninu, dok se ne skuva i ne dobije željenu teksturu. U međuvremenu, dok se testenina kuva, napravite sos. U tiganj stavite pesto, držite na srednje jakoj vatri, a nakon dva minuta dodajte maskarpone sir i sve to umutite. Nakon što se Rigatoni testenina skuvala, dobro je iscedite. Dodajte je u tiganj sa sosom, promešajte i na vatri držite nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Kad ste završili, podelite na dva tanjira i pospite parmezanom.
Vaša Pesto Rigatoni testenina je upravo spremna, prijatno!
U nastavku teksta pogledajte video radi lakšeg snalaženja u kuhinji.
Photo credits: Instagram (@themodaypastaclub)
Video credits: Instagram Reel (@themodaypastaclub)