

Iako sočivo nije sastojak za koji se često odlučujemo kada je u pitanju priprema jela, činjenica je da ono ima brojne benefite. Dodatkom različitih začina, njegov ukus može u potpunosti da se transformiše i da samim tim ono postane konstantna namirnica u vašoj ishrani. Ukoliko težite ka tom cilju, u recepte koje definitivno morate da isprobate spadaju zapečene paprike sa sočivom i spanaćem, kao i komorač sa sočivom i limunom.
Ovaj put ćemo se detaljnije upoznati sa pripremom jednostavne i ukusne salate od sočiva kojoj dodajemo nar, krastavac i feta sir, te dresing od limete i meda. Ovaj recept ne zahteva previše truda i može da se pripremi za svega nekoliko minuta. Ukoliko želite, inicijalni recept možete da nadopunite sa još sastojaka po želji – stoga vas podstičemo da budete kreativni.


Sastojci
- 100g sočiva
- krastavac
- semenke nara
- crveni luk
- feta sir
- šest kašika maslinovog ulja
- dve limete
- kašika meda
- čen belog luka
- so i biber
Priprema
Operite sočivo, potopite ga u vodu i ostavite oko sat vremena da nabubri. Na taj način biće vam lakše da ga kasnije skuvate, a za to će vam biti potrebno oko 20 minuta Nakon toga, u skuvano sočivo dodajte krastavac i crveni luk koje ste prethodno iseckali na kockice, te po želji semenke nara i izmrvljeni feta sir. Količinu ovih sastojaka možete da modifikujete, odnosno stavite onoliko koliko želite.
Naposletku, preliv za salatu aka dresing napravićete tako što ćete promešati maslinovo ulje, sok od dve limete, malo meda, sitno iseckan beli luk i začine.
Foto: Instagram @soulfood.bysara