Jednostavno predjelo koje će svakom ručku dodati fine dine ton
Jednostavno predjelo koje će svakom ručku dodati fine dine ton

Jednostavno predjelo koje će svakom
ručku dodati fine dine ton

Septembar izgleda kao najbolji mesec za pravljenje hrane. Još uvek su nam dostupne poneke letnje namirnice, voće i povrće, a dolazi i sezona svima omiljenih tikvica. Recept koji uključuje tikvice, lako se priprema i koji klasičnom ručku dodaje notu sofisticiranosti automatski se dodaje na našu must-try listu. Tako smo nedavno pronašli recept za simbol francuske gastronomije – profiterole – koje smo ovog puta pravili sa punjenjem od jagode. Jedan od recepata koji obrok podiže na viši nivo jeste i recept za namaz od žumanaca u maslinovom ulju, koji smo takođe istražili. Ovog puta, tikvice ćemo jesti na drugačiji, fine dine način – u obliku salate i namaza. Recept smo pronašli na Instagram profilu @boroughchef. U nastavku pročitajte recept.

Recept za rendane tikvice i namaz koji se lako priprema

Sastojci


  • tri velike tikvice
  • prstohvat čilija u prahu
  • jedan ljubičasti luk, narezan na kockice
  • tri čena belog luka, zgnječena
  • jedna kašičica listova majčine dušice
  • 125 g rikote
  • šaka listova nane, opranih i isečenih
  • nekoliko dodatnih za ukras
  • jedan limun
  • maslinovo
  • ulje
  • so i biber
  • tri kašike pinjola, zapečenih

Priprema


Za početak, napravite tračice od spoljašnje strane tikvice pomoću noža za ljušćenje sve dok ne ostane malo zelenog spoljnog prstena. U drugoj činiji narežite jezgro tikvice na kockice. Zatim, tikvice iseckati na kockice i kuvati na srednje jakoj vatri u velikom, širokom tiganju sa malo ulja dok ne omekšaju i ne porumene. Smanjite vatru na nisku i dodajte crveni luk, beli luk i majčinu dušicu dok tikvice ne omekšaju. Dodajte mešavinu tikvica u blender sa rikotom i polovinom količine nane.

Blendajte dok smesa ne postane glatka, dodajte limun, so i biber po ukusu. Trake od tikvica prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i koricom po ukusu, čilijem, ostatkom nane, solju i biberom. Na kraju, sipajte mešavinu rikote i tikvica na tanjir za serviranje i na vrh stavite tikvice, dodatne listove nane i pinjole. Prijatno!

Učitati još
Zatvori