Često govorimo o važnosti unošenja zdravih namirnica u svakodnevnu rutinu, te smo iz tog razloga uspeli da pronađemo recepte za omiljena jela sa dobro skivenim povrćem. Nije neophodno da se odreknemo hrane koju volimo, već je važno da je prilagodimo novim navikama i zdravim (neophodnim) namirnicama. Prema tome, danas vam donosimo recept za umak od cvekle i feta sira koji smo pronašli kod samouke kuvarice Jamie Milne
Sastojci
- 2 bloka feta sira, izmrvljena
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/3 šolje vode
- 1/2 limunovog soka
- 1/2 limuna, sa korom
- 2 kuvane cvekle
- 1/4 šolje sirovih oraha
- 2 kašike bosiljka (seckanog)
- 2 kašike meda
- crni biber
Priprema
U blender ubacite izmrvljen feta sir, kuvanu cveklu, limunov sok i malo vode. Mutite dok ne postane glatka smesna, otprilike između 20 i 30 sekundi. Zatim, skinite poklopac i dodajte met, crni biber i limunovu koricu. Ponovo mutite. Kada vam se smesa čini kako treba, ubacite umak od cvekle i feta sira u činiju, pospite orasima, maslinovim uljem, biberom i seckanim bosiljkom, a zatim poslužite. Prijatno!
Ukoliko ste ljubitelj umaka, pogotovo neobičnih ukusa poput ovog, Jamie Milne na svom Instagram profilu otkriva još nekoliko zanimljivih recepata ove tematike. U nastavku pogledajte kako da napravite umak sa feta sirom, ovoga puta umesto cvekla dodajte crvenu papriku.
Foto: Instagram (@everything_delish)