Ukoliko ste pobornik vegetarijanske ishrane ili jednostavno želite da unesete dozu laganije hrane u vašu svakodnevicu, donosimo vam recept za vegetarijanski pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom.
Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica
Sastojci
- 250g tikvica
- luk
- 125 g halumi sira
- šaka sveže nane
- šaka svežeg peršuna (seckanog)
- 70g običnog brašna
- 30 g pirinčanog brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
Priprema
Pripremu započnite rendanjem tikvica. Posolite ih, a zatim ostavite najmanje 15 minuta. Za to vreme pripremite ostale sastojke. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i bibera. Procedite tikvice kako biste uklonili što više tečnosti. Ovo je veoma bitan korak koji ne treba da preskočite.
Zatim, tikvice i halumi sir stavite u posudu i dodajte nanu i peršun. Sve to promešajte dobro i dodajte umućeno jaje. Ponovo mutite, ovoga puta sve dok ne dobijete gustu smesu. U veliki tiganj sipajte ulje i držite na srednje jakoj vatri. Kada se ulje ugreje ubacite punu kašiku dobijene smese i pritisnite baš kao što biste ispržili obične pljeskavice. Prvo pržite 3 do 4 minuta, dok se ne pojavi zlatna boja na dnu, a zatim okrenite i pržite još 2 do 3 minuta dok ne porumeni sa obe strane.
Izvadite na tanjir i pljeskavicu od tikvica poslužite sa cacikijem. Ispržite jaje, narežite avokado i savršen vegetarijanski obrok je pripremljen.
Photo. Instagram (@londonbruncher)