Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom
Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom

Recept za vegetarijansku pljeskavicu od
tikvica sa halumi sirom

Ukoliko ste pobornik vegetarijanske ishrane ili jednostavno želite da unesete dozu laganije hrane u vašu svakodnevicu, donosimo vam recept za vegetarijanski pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom.

Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica 

Sastojci

  •  250g tikvica
  • luk
  • 125 g halumi sira
  • šaka sveže nane
  • šaka svežeg peršuna (seckanog)
  • 70g običnog brašna
  • 30 g pirinčanog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 jaje

Priprema

Pripremu započnite rendanjem tikvica. Posolite ih, a zatim ostavite najmanje 15 minuta. Za to vreme pripremite ostale sastojke. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i bibera. Procedite tikvice kako biste uklonili što više tečnosti. Ovo je veoma bitan korak koji ne treba da preskočite.

Zatim, tikvice i halumi sir stavite u posudu i dodajte nanu i peršun. Sve to promešajte dobro i dodajte umućeno jaje. Ponovo mutite, ovoga puta sve dok ne dobijete gustu smesu. U veliki tiganj sipajte ulje i držite na srednje jakoj vatri. Kada se ulje ugreje ubacite punu kašiku dobijene smese i pritisnite baš kao što biste ispržili obične pljeskavice. Prvo pržite 3 do 4 minuta, dok se ne pojavi zlatna boja na dnu, a zatim okrenite i pržite još 2 do 3 minuta dok ne porumeni sa obe strane.

Izvadite na tanjir i pljeskavicu od tikvica poslužite sa cacikijem. Ispržite jaje, narežite avokado i savršen vegetarijanski obrok je pripremljen.

@londonbruncher

Photo. Instagram (@londonbruncher)

Učitati još
Zatvori