Quick & healthy: Recept za domaći čips koji se priprema u kalupima za mafine
Quick & healthy: Recept za domaći čips koji se priprema u kalupima za mafine

Quick & healthy: Recept za domaći čips koji se priprema u kalupima za mafine

Pleh za mafine sve češće pronalazimo kao sastavni deo jednostavnih recepata koji se pripremaju na nešto drugačiji način u odnosu na njihove tradicionalne verzije. Štaviše, u to smo se već uverili kada smo pripremali sushi rolnice u plehu za mafine. Međutim, pleh za mafine takođe možete da iskoristite za pravljenje domaćeg čipsa. Iako se to na prvu pomisao čini pomalo začuđujuće, recept za domaći čips može da se napravi uz upotrebu samo tri ključna sastojka, i to za manje od pola sata. U nastavku teksta saznaćete i na koji način.

Quick & healthy recept za domaći čips

Domaći čips predstavlja jednu od omiljenih snack opcija svih ukućana. Ipak, za razliku od recepta koji smo već isprobali, kada je u pitanju čips koji se priprema u kalupima za mafine – krompir nije jedan od ključnih sastojaka. Naprotiv, umesto njega koriste se belanca, specijalna vrsta sira i začini po ukusu. Upravo zato ga Anna Wanda D’Avenio – na čijem Instagram profilu smo pronašli ovaj recept – naziva proteinskim čipsom. Stoga je on idealan izbor za ukusnu i laganu užinu, a u to se možete uveriti i sami već danas.

Sastojci

  • 100g belanca
  • 20g Grana Padano sira
  • čili u prahu

Priprema

Proces pripreme domaćeg čipsa podjednako je jednostavan koliko i recept. Sve što je potrebno jeste da, za početak, izrendate oko 20g Grana Padano sira ili nekog drugog tvrdog, polumasnog sira. Nakon toga, na dno silikonskog kalupa za mafine stavite supenu kašiku belanca, a potom dodajte izrendani sir i, po želji, malu količinu čili paprike u prahu. Takođe, u zavisnosti od preferencija, možete da dodate i druge začine. Naposletku, čips pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 190 stepeni, i to oko 15 minuta. Čips možete da poslužite uz različite umake kao što su, na primer, dirty martini umak ili umak od pasulja i šargarepe.

Učitati još
Zatvori