Recept za Hypebeast domaći hleb
Recept za Hypebeast domaći hleb

Recept za Hypebeast domaći hleb

Kao i svake srede, naša gastro rubrika je rezervisana za Hypebeast recepte. Nju karakterišu razni oblici gastro poslastica, koji su istovremeno raznobojni i autentični. Takođe, fashion inspired recepti krase Hypebeast gastro rubriku, te smo vam tako predstavili Chanel američke pituHermès Constance kroketeBirkin cheesecake torbu.  Kasnije smo ovoj kolekciji pridružili Dior i Marc Jacobs matcha hleb. Ovog puta vraćamo se dobrim, starim tradicionalnim receptima but with a little twist. Predstavljamo vam recept za Hypebeast domaći hleb.

Hypebeast domaći hleb
@nicolemclaughlin

Sastojci:

  • 420 g pšeničnog brašna
  • 400 ml tople vode
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • semenke – opciono

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, so i kvasac. Zatim polako dolivajte toplu vodu, neprestano mešajući sastojke dok se ne sjedine. Testo gnječite u posudi dok ne sakupi svo brašno, a zatim ga prebacite na radnu površinu, na koju ste pre toga posuli brašno. Mesite testo pet do deset minuta, na način da šakom uhvatite vrh, dok ga ručnim zglobom pritiskate. Testo je spremno kada je glatko i ne lepi se ni za podlogu ni za prste. Testo vratite u posudu i prekrijte pamučnom krpom, i ostavite da odstoji dva sata.

Hypebeast domaći hleb
@nicolemclaughlin

Pećnicu zagrejte na 220°C. Rerna se mora dobro zagrejati, stoga je potrebno da se greje najmanje 45 minuta. Poklopljenu posudu u kojoj ćete peći hleb, stavite u rernu kako bi se i ona zagrejala. Papir za pečenje stavite na radnu površinu, preko njega pospite brašno i na njega stavite naraslo testo. Oblikujte veknu i na vrhu napravite nekoliko rezova nožem. Ukoliko ste se odlučili za semenke, naređajte ih na veknu. Testo zajedno s papirom za pečenje prebacite u zagrejanu posudu. Sve poklopite i stavite u rernu na 35 minuta. Zatim sklonite poklopac i pecite hleb još 10 minuta dok se korica ne zarumeni. Ostavite hleb da se malo ohladi pre nego što počnete da ga konzumirate.

Foto: Instagram @nicolemclaughlin

Učitati još
Zatvori