Izgleda kao da se stvorio određeni kult pistaća u poslednje vreme, pa tako redovno nailazimo na mnogobrojna jela sa twistom – i to od pistaća. Journal gastro navigacija je mapirala još jedan restoran koji ćete dodati na must-visit listu, a nalazi se u jednoj od najpopularnijih evropskih destinacija – Rimu. Eden il Paradiso del Pistacchio koji je otvorio Mattia Michelangeli je tu da vam dokaže da do sada ipak još uvek niste probali najbolja jela od pistaća. A i da nikada niste videli restoran opsednutiji pistaćima od ovog. Kada kažemo jela zaista mislimo na sve sfere gastronomije. U ovom restoranu meni je veoma raznolik, međutim, postoji jedna konstanta – pistaći.
Rim: Eden il Paradiso del Pistacchio – restoran u kom ćete probati najbolja jela od pistaća
Na njihovom website-u možete poručiti različita jela od pistaća. Važno je napomenuti – po veoma pristupačnoj ceni. U katalogu se nalaze raznorazni deserti, pića. Takođe možete naići i na pesto, krem i praline. Sve to, naravno, sa ukusom pistaća. Na istom mestu možete sebi obezbediti vaučer od 50 ili 70 evra koji se mogu potrošiti u bilo kojoj Eden il Paradiso del Pistacchio radnji.
Instagram profil im je pun estetičnih i ukusnih jela, a po broju komentara i oduševljenih mušterija mogu se izdvojiti određeni gastro favoriti. Čuveni sladoled od pistaća ovde dobija svoj pravi oblik, a mnogobrojne paste sa kremastim pistachio prelivom izgledaju kao ultimativni obrok nakon razgledanja Rima.
Svi putevi vode u Rim, i to u Eden il Paradiso del Pistacchio.
Snack time just got a whole lot tastier
Pistaći su kulinarski dragulj sa Bliskog istoka. Njihova istorija se proteže hiljadama godina unazad. Ovi orašasti plodovi su bogati proteinima, vlaknima i esencijalnim nutrijentima. Takođe pružaju potrebnu energiju i podršku zdravom metabolizmu. Njihova blagotvorna svojstva uključuju snižavanje holesterola i poboljšanje zdravlja srca. Sa tim u vidu, trebalo bi da ih što pre uvrstite na svoj jelovnik.