Back to office gastro edition: Tri jednostavna recepta za ručak u kancelariji
Back to office gastro edition: Tri jednostavna recepta za ručak u kancelariji

Back to office gastro edition: Tri jednostavna
recepta za ručak u kancelariji

Po povratku u kancelariju, organizacija obroka može postati novi stari izazov. Prelazak sa kućnih obroka na brzu pripremu ručka u kancelariji često zahteva planiranje i malo kreativnosti. Kako biste olakšali povratak na radno mesto i uživali u zdravijim, ukusnim i jednostavnim obrocima, pripremili smo tri recepta koja će vam pomoći da ujedinite praktičnost i zadovoljstvo u jednom obroku.

Ovi recepti su osmišljeni da budu brzi za pripremu, jednostavni za transport i, naravno, puni ukusa. Sa naglaskom na svežim sastojcima i lakoćom pripreme, ovi obroci će vam omogućiti da se koncentrišete na posao, a ne na traženje savršenog ručka. Bilo da ste u potrazi za hranljivim salatama, ukusnim sendvičima ili zasitnim grickalicama, naši predlozi će vas oduševiti svojom jednostavnošću i praktičnošću.

Osvežavajuća salata sa leblebijama i kukuruzom

Sastojci

  • 200 g kuvane leblebije
  • krutoni
  • 1 klip kuvanog kukuruza
  • 1 paradajz
  • 1 mala zelena paprika
  • feta sir ili drugi izboru
  • šaka maslina bez koštica
  • korijander ili peršun
  • sok od 1/2 limete
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so

Priprema

Sve sastojke premažite sa malo maslinovog ulja i začinite peršunom, origanom, biberom i solju. Zatim ih poređajte na pleh i stavite u rernu da se peku dok ne postanu zlatno smeđi (leblebije će biti još ukusnije ako postanu hrskave). Važno je da sve sastojke rasporedite po plehu kako bi se ravnomerno pekli. Kockice hleba će se brže peći od leblebije, pa je najbolje da ih rasporedite odvojeno, što olakšava njihovo vađenje iz rerne i omogućava nastavak pečenja preostalih sastojaka.

Ćufte u sosu od povrća

Sastojci

  •  500 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 jabuka
  • začini za meso (kumin, đumbir, origano, so i biber)
  • 1 jaje
  • 1 kašika prezli
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 1 tikvica
  • 2 zrela paradajza (oguljena)
  • voda
  • peršun ili korijander za dekoraciju

Priprema

U velikoj činiji pomešajte 500 g mlevenog svinjskog mesa sa jednim jajetom, 1 kašikom prezli i začinima: kuminom, đumbirom, origanom, solju i biberom po ukusu. Dobro izmešajte sve sastojke. Operite i oljuštite 1 jabuku, pa je izrendajte ili sitno naseckajte. Dodajte jabuku u meso i dobro sjedinite sve sastojke. Formirajte kuglice od mesne smese, veličine otprilike oraha. Crni luk i beli luk sitno iseckajte. Šargarepu i tikvicu oljuštite i iseckajte na male kockice.

Zreo paradajz ogulite i sitno naseckajte. U velikom tiganju zagrejte malo ulja na srednjoj vatri. Pržite mesne kuglice dok ne postanu zlatno smeđe sa svih strana. Kada su gotove, izvadite ih iz tiganja i stavite na tanjir. U istom tiganju, dodajte iseckani crni i beli luk. Dodajte iseckanu šargarepu i tikvicu. Pržite nekoliko minuta dok povrće ne omekša. Dodajte naseckane paradajze i nastavite sa prženjem dok paradajz ne omekša i pusti sok. Vratite mesne kuglice u tiganj. Dodajte dovoljno vode da prekrije sve sastojke.

Pokrijte tiganj i kuvajte na srednjoj vatri oko 30 minuta, povremeno mešajući, dok se mesne kuglice ne skuvaju i sos ne zgusne.

Hladna salata sa sočivom i parmezanom

Sastojci

  • 400 g sočiva
  • 100 g jabuke
  • 60 g parmezana
  • 45 g crvenog luka ili mladog luka
  • 10 g sveže mente

Za dresing

  • 1 kašika senfa
  • 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika balsamiko sirćeta
  • so po ukusu

Priprema

Operite 400 g sočiva pod hladnom vodom. Stavite sočivo u veliki lonac sa vodom i kuvajte prema uputstvu na pakovanju, obično oko 20-30 minuta, dok ne omekša. Pazite da ne prekuvate sočivo; treba da bude čvrsto, ali ne tvrdo. Nakon kuvanja, procedite sočivo i ostavite da se ohladi. Oljuštite 100 g jabuka i iseckajte ih na kockice. Iseckajte parmezan na tanke trake ili kockice. Sitno iseckajte crveni luk ili mladi luk, svežu mentu.

U maloj činiji pomešajte 1 kašiku senfa, 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i 1 kašiku balsamiko sirćeta. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte so po ukusu. U velikoj činiji pomešajte ohlađeno sočivo, iseckane jabuke, parmezan, crveni luk i svežu mentu. Prelijte dresing preko salate i dobro izmešajte da se svi sastojci oblože. Ostavite salatu u frižideru najmanje 30 minuta pre serviranja kako bi se ukusi sjedinili.

Učitati još
Zatvori