Šarena jaja za doručak: Šta radimo sa preostalim uskršnjim jajima?
Šarena jaja za doručak: Šta radimo sa preostalim uskršnjim jajima?

Šarena jaja za doručak: Šta radimo sa
preostalim uskršnjim jajima?

Kako se bliži i sam praznik, tako se bliži i neizbežno pitanje: šta radimo sa preostalim uskršnjim jajima? S obzirom da umemo da se zanesemo u kreativnom procesu ukrašavanja jaja, nije iznenađujuće što završimo sa više desetina jaja višak nakon Uskrsa. Stoga, ponovno aktuelno pitanje šta raditi sa njima dovodi nas do toga da opet moramo da budemo i kreativni i pronađemo rešenje. Ovoga puta, doručkovaćemo šarena jaja!

Sastojci:

  • 10 velikih jaja
  • pola šolje majoneza
  • 1 kašika dižon senfa
  • 1 kašičica sirćeta
  • tečne boje za hranu
  • so
  • biber

Priprema

S obzirom da se koristimo preostalim uskršnjim jajima, izabraćete najvećih deset jaja koji se nalaze u vašoj korpi. Oljuštite željena jaja i isecite ih po dužini, a potom uklonite žumanca i ubacite ih u jednu činiju. U činiju sa žumacima dodajte majonez, senf i sirće u posudu i dobro promešajte dok se sve dobro ne sjedini. Zatim, u odvojenu činiju sipajte dve do tri šolje vode i 2 kašičice sirćeta. Dodajte u vodu tečnu boju za hranu po vašem izboru, a ukoliko želite, u različitim činijamam možete pripremiti različite boje. U svakom slučaju, isečene polovine belanca stavite u činiji sa obojenom vodom i držite ih unutra dok jaja ne poprime boju kakvu želite. Nakon toga, izvadite ih iz vode i ostavite ih da se potpuno osuše na papirnom ubrusu.

Zatim, sve što je potrebno da uradite jeste da napunite kesu mešavinom žumanca i napunite sredinu vaših obojenih jaja. Dodajte so i biber po želji i servirajte vaša šarena jaja za savršen spring doručak.

Učitati još
Zatvori