Gastro news: SLOJ x New Balkan Cuisine pecivo u kom uživamo ovog vikenda
Gastro news: SLOJ x New Balkan Cuisine pecivo u kom uživamo ovog vikenda

Gastro news: SLOJ x New Balkan Cuisine
pecivo u kom uživamo ovog vikenda

Beogradska gastro scena iznedrila je još jedno [gastro] remek-delo, zahvaljujući inovativnoj saradnji pekare SLOJ i kulinarskog koncepta New Balkan Cuisine. Ove poznate adrese, prepoznatljive po kreativnosti i neodoljivim kombinacijama ukusa, udružile su snage kako bi stvorile specijalitet koji redefiniše granice tradicionalnih balkanskih recepata. U pitanju je SLOJ x New Balkan Cuisine pecivo koje spaja bogate i slojevite ukuse Balkana s modernim tehnikama pripreme, a već na prvi pogled, a naročito prvi zalogaj, jasno je da je reč o vrhunskom kulinarskom dostignuću. Lisnato testo ispunjeno je kombinacijom kremastog kozijeg sira, dimljenog larda od mangulice, konfitirane šljive s limunom i mirisnog rtanjskog čaja. Ovaj spoj naglašava sve ono što Balkan ima da ponudi – autentične, domaće sastojke predstavljene u novom svetlu. Ovo jedinstveno pecivo možete pronaći u SLOJ pekari i bistrou na Dorćolu, u restoranu Iva New Balkan Cuisine, kao i vikendom u njihovom poznatom prostoru Tisa New Balkan Cuisine.

SLOJ x New Balkan Cuisine pecivo

Kada minimalistički dizajn i autentični ukusi postanu sinonimi za kvalitet

Pekara SLOJ već je poznata kao epicentar modernog minimalizma i visokog ukusa. Njihov pažljivo osmišljen enterijer, u kojem dominiraju čiste linije i statement detalji, idealan je za uživanje u jedinstvenim zalogajima. Pored svog prepoznatljivog kroasana s bademom i drugih peciva koja su osvojila srca posetilaca, novo pecivo potvrđuje njihovu posvećenost inovaciji. S druge strane, New Balkan Cuisine, pod vođstvom talentovanog Vanje Puškara, već godinama osvežava domaću gastronomiju spajanjem tradicionalnih balkanskih recepata s modernim tehnikama i lokalnim proizvodima. Njihova filozofija podržava održivi razvoj i domaće proizvođače, što se savršeno uklapa u viziju SLOJ pekare.

Spoj tradicije i [ ukusne ] inovacije

Saradnja ova dva brenda predstavlja i poziv na očuvanje lokalnih vrednosti i autentičnosti. Pecivo sa kozijim sirom, lardom od mangulice, šljivom i rtanjskim čajem je daleko više od običnog zalogaja. Ono priča priču o Balkanu, o ukusu detinjstva koji je dobio savremeni twist. Ako tražite razlog za novi gastro izlet, ovo pecivo će vas naterati da se zaljubite u spoj tradicije i modernog pristupa. Takođe, svaka poseta ovim lokacijama pretvoriće se u gastronomsko putovanje kroz Balkan. Spremite se za nezaboravno iskustvo koje će vas naterati da svakog vikenda iznova otkrivate bogatstvo ukusa na ovim adresama.

Učitati još
Zatvori