Snack of the day: Pomfrit od šargarepe
Snack of the day: Pomfrit od šargarepe

Snack of the day: Pomfrit od šargarepe

Nećemo da lažemo, jela od krompira teško da ikada mogu da nam dosade, međutim čak je i nama nekad potrebna promena. Da, klasičan pomfrit od krompira jeste nezamenljivi deo mnogih obroka, ali ovaj pomfrit od šargarepe pokazaće vam da se nekad isprobavanje novih stvari i te kako isplati.

Isprobajte recept za ovu brzu, ukusnu i zdravu užinu, i sigurni smo da ćete postati opsednuti nakon prvog zalogaja.

@foodmelodiess

Sastojci:

  • 3-4 velike šargarepe
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice paprike u prahu
  • 1 kašičica luka u prahu
  • 1 1/2 kašičice čili praha
  • 2 kašičice bosiljka/origana
  • so i biber
  • 2 kašike rendanog parmezana (opciono)

Sastojci za umak:

  • 1/3 šolje jogurta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašike meda
  • čili, paprika, bosiljak, so i biber

Priprema 

Prva i najvažnija stvar za pravljenje pomfrita od šargarepe, jeste da isečete vaše šargarepe po dužini, a zatim još jednom kako biste dobili četvrtine. Tako isečene komade stavite u činiju, dodajte maslinovo ulje i bilje i začine po vašem izboru. Sve to dobro promešajte i ravnomerno rasporedite komade šargarepe na obložen pleh. Vaš pomfrit stavite u zagrejanu rernu i pecite otprilike 30 minuta na 180C, ili dok ne postanu blago rumeni i hrskavi. Međutim, važno je znati da će ostati malo mekani čak i nakon dugog pečenja. Dok je pomfrit u rerni, pomešajte sve sastojke za vaš umak u jednu činijicu. Nakon isteka pola sata, ili kada vaš pomfrit od šargarepe izgleda kako vi želite, izvadite ga iz rerne i uživajte u njemu dok je još uvek vruć!

@gardeninthekitchen

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori