Snack time znači da je vreme samo za jedno – ukusan recept koji smo nedavno i sami otkrili, a sada delimo sa vama. Već smo bili prilično oduševljeni kada smo pronašli, sada već, jedan od omiljenih načina spremanja hrskavih krompira nekonvencionalnom metodom gnječenja. Ovoga puta isprobali smo recept u varijanti sa slatkim krompirom, a ostavljamo na vama da probate i odlučite koji je vaš favorit! Vreme je za hrskave zgnječene batat medaljone!
Sastojci
- Jedan slatki krompir
- 4 kašike masliknovog ulja
- 6 čena belog luka
- 1 šaka svežeg bosiljka
- So
- Biber
Priprema hrskavih batat medaljona
Prvo što je potrebno da uradite jeste da operete vaš slatki krompir i da ga isečete na kockice. Stavite kockicete u ključalu vodu da se kuvaju dok ne omekšaju. Za to vreme, stavite rernu da se zagreje na 160°C. Kada krompir bude dovoljno skuvan, stavite kockice na prethodno obložen pleh papirom za pečenje i izgnječite ih dnom čaše koji ćete takođe prekriti papirom za pečenje.
Nakon toga, potrebno je da sitno iseckani beli luk i bosiljak dodate u činijicu gde ćete staviti maslinovo ulje, so i biber. Premažite izgnječeni batat namazom i ubacite ih u rernu na otprilike pola sata dok ne postanu hrskave. Sadasve što je potrebno jeste da vaše hrskave zgnječene batat medaljone možete poslužiti uz bilo koji omiljeni umak po izboru, i vreme je za serviranje!
Foto: Instagram, Pexels