S obzirom da smo uvek u potrazi za brzom i ukusnom užinom, koja je u isto vreme i zdrav dodatak našem danu, spremni smo da isprobamo raznorazne zanimljive recepte na koje naletimo online. Pored gorenavedenih kriterijuma, recept je utoliko bolji ako zahteva minimalan trud, a pruža što veću satisfakciju kada je spreman. Još ako je bio zanimljiv za spremanje – imamo jackpot. Već smo se okušali u spremanju „zgnječenih“ užina kao što su to bili hrskavi batat medaljoni i zgnječeneni krompirići sa belim lukom. Ovoga puta, gnječenje smo ostavili za brokoli, i spremamo hrskavi čips od brokolija!
Sastojci
- 2 glavice brokolija
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- beli luk u prahu
- crni biber
Priprema
Pre svega, potrebno je da pripremite vaše dve glavice brokolija tako što ćete ih iskidati na manje cvetiće, a zatim u šerpu sipajte vodu i stavite je na šporet da proključa. Kada voda proključa, ubacite brokoli u šerpu i ostavite ga tako da se kuva 3 minuta. Nakon isteka vremena, obložite pleh papirom za pečenje na koji ćete zatim staviti skuvani brokoli, a onda najzanimljiviji deo – vreme je da ih zgnječite! Dnom čaše zgnječite svaki komad brokolija, imajući u vidu da što ga više zgnječite, činite vaš čips hrskavijim. Zatim, premažite tako zgnječene komade brokolija maslinovim uljem i pospite preko so, biber i belik luk u prahu po ukusu. Na kraju, sve što je potrebno da uradite jeste da ostavite brokoli da se peče otprilike 30 minuta, a vaš zgnječeni brokoli čips spreman je čin porumeni i dobije svoju divnu, hrskavu teksturu!
Foto. Instagram, Pexels