U potrazi za jednostavnim i zdravim receptima koji nisu zahtevni, te ne oduzimaju previše vremena, naišli smo na čak tri različita jela koja jedva čekamo da isprobamo. U pitanju su piletina sa limunom i kaparima, salata sa avokadom i kukuruzom i salata od rukole i lubenice. Ova jela karakteristična su po posebno odabranim sastojcima, te jedinstvenim kombinacijama ukusa po kojima je Snežana Paučinac prepoznatljiva.
Kao Nutrition & Health Coach, ona nas je već nekoliko puta sprovela kroz putovanje razumevanja koncepta zdrave i ukusne ishrane kao životnog stila. Ovim receptima, naglasak je ponovo stavila na zdravu ishranu kao izbor koji menja život – a odabir jednog od njih predstavljaja odličan početak. Štaviše, sva tri jela možete da pripremite u sklopu letnjeg obroka koji će sigurno oduševiti sve one koji ga isprobaju.
Piletina sa limunom i kaparima
Sastojci
- 450 g pilećih prsa, tanko isečenih
- veliki limun, isceđen
- dve kašike kapara
- kašika senfa + kašika maslinovog ulja za marinadu
- kašika maslinovog ulja
- ½ kašičice himalajske soli
- 50 ml vode
Priprema
Istucite meso sa obe strane, zatim premažite sa senfom i maslinovim uljem. Ostavite da odstoji 20 minuta. Zagrejte maslinovo ulje, a zatim dodajte piletinu. Dinstajte meso na jednoj strani oko tri minute, a zatim ga okrenite. Poklopite i nakon otprilike dve minuta iscedite limun po mesu, dodajte kapare. Poklopite i smanjite vatru. Kada sav sok ispari dodajte 50 ml vode pa poklopite opet. Piletina će biti kuvana svega pet minuta jer je tanko isečena.
Salata sa avokadom i kukuruzom
Sastojci
- avokado, isečen na kriške
- ½ šolje kukuruza, iz konzerve, oceđenog*
- šolja rukole
Sastojci za tahini preliv
- dve kašike tahinija
- dve kašike maslinovog ulja
- ½ limuna, isceđenog
- kašičica meda
- češanj belog luka, zgnječen
- ¼ kašičice himalajske soli
- ¼ šolja vode
Priprema
Umutite preliv i ostavite sa strane. Stavite rukolu i kukuruz u činiju i promešajte da se sjedine. Dodajte avokado a zatim prelijte sa tahini prelivom.
Salata od rukole i lubenice
Sastojci
- četiri šolje rukole
- ½ šolje lubenice
- ¼ šolje kozjeg sira ili fete, izmrvljenog
- 1 kašika balzamiko kreme (ili običan balzamik)
- dve kašike kvalitetnog maslinovog ulja
- ⅛ kašičice morske soli, opciono
Priprema
Stavite rukolu u činiju za salatu i sipajte maslinovo ulje. Dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte. Prelijte balzamiko kremom.
Ipak, baš kao što je prilikom pripreme jela pažnju neophodno obratiti na sve sastojke, isto može da se kaže i za posuđe unutar kog se jela pripremaju, a kasnije i serviraju. Upravo zato se kao poslednja stavka Journal [ gastro ] jednačine izdvojilo Tognana posuđe koje je idealno za svaku priliku, ali i potrebu.
Zahvaljujući kombinaciji tradicije i savremenih tendencija, Tognana nudi širok asortiman proizvoda koji su idealni za domaću i za profesionalnu upotrebu. U ponudi Tognane možete da pronađete elegantno dizajnirano posuđe, pribor za jelo, lonce, tave, čaše i druge dodatke koji su neophodni za savršenu pripremu i prezentaciju hrane. Svaki proizvod je pažljivo izrađen sa glavnim fokusom na dugotrajnost i estetski izgled, što ga čini savršenim za svakodnevnu upotrebu i specijalne prilike.
Kao italijanski sinonim za kvalitetno posuđe, Tognana je prepoznatljiva i po inovativnom dizajnu koji osvaja već na prvi pogled i brend čini vodećim izborom za sve ljubitelje dobre hrane i elegantnog servisa. A zahvaljujući tome, celokupno gastro iskustvo biće zaokruženo i potpuno.
Foto: Instagram (@tognanars, @sp_nutrition_and_health)