Tri zdrave opcije za letnji ručak by Snežana Paučinac koje jedva čekamo da isprobamo
Tri zdrave opcije za letnji ručak by Snežana Paučinac koje jedva čekamo da isprobamo

Tri zdrave opcije za letnji ručak by Snežana Paučinac koje jedva čekamo da isprobamo

U potrazi za jednostavnim i zdravim receptima koji nisu zahtevni, te ne oduzimaju previše vremena, naišli smo na čak tri različita jela koja jedva čekamo da isprobamo. U pitanju su piletina sa limunom i kaparima, salata sa avokadom i kukuruzom i salata od rukole i lubenice. Ova jela karakteristična su po posebno odabranim sastojcima, te jedinstvenim kombinacijama ukusa po kojima je Snežana Paučinac prepoznatljiva.

Kao Nutrition & Health Coach, ona nas je već nekoliko puta sprovela kroz putovanje razumevanja koncepta zdrave i ukusne ishrane kao životnog stila. Ovim receptima, naglasak je ponovo stavila na zdravu ishranu kao izbor koji menja život – a odabir jednog od njih predstavljaja odličan početak. Štaviše, sva tri jela možete da pripremite u sklopu letnjeg obroka koji će sigurno oduševiti sve one koji ga isprobaju.

togana native (2)
togana native (2)

Piletina sa limunom i kaparima


Sastojci

  • 450 g pilećih prsa, tanko isečenih
  • veliki limun, isceđen
  • dve kašike kapara
  • kašika senfa + kašika maslinovog ulja za marinadu
  • kašika maslinovog ulja
  • ½ kašičice himalajske soli
  • 50 ml vode

Priprema

Istucite meso sa obe strane, zatim premažite sa senfom i maslinovim uljem. Ostavite da odstoji 20 minuta. Zagrejte maslinovo ulje, a zatim dodajte piletinu. Dinstajte meso na jednoj strani oko tri minute, a zatim ga okrenite. Poklopite i nakon otprilike dve minuta iscedite limun po mesu, dodajte kapare. Poklopite i smanjite vatru. Kada sav sok ispari dodajte 50 ml vode pa poklopite opet. Piletina će biti kuvana svega pet minuta jer je tanko isečena.

tognana native (1)
tognana native (2)

Salata sa avokadom i kukuruzom


Sastojci

  • avokado, isečen na kriške
  • ½ šolje kukuruza, iz konzerve, oceđenog*
  • šolja rukole

Sastojci za tahini preliv

  • dve kašike tahinija
  • dve kašike maslinovog ulja
  • ½ limuna, isceđenog
  • kašičica meda
  • češanj belog luka, zgnječen
  • ¼ kašičice himalajske soli
  • ¼ šolja vode

Priprema

Umutite preliv i ostavite sa strane. Stavite rukolu i kukuruz u činiju i promešajte da se sjedine. Dodajte avokado a zatim prelijte sa tahini prelivom.

tognana native (4)
tognana native (3)

Salata od rukole i lubenice


Sastojci

  • četiri šolje rukole
  • ½ šolje lubenice
  • ¼ šolje kozjeg sira ili fete, izmrvljenog
  • 1 kašika balzamiko kreme (ili običan balzamik)
  • dve kašike kvalitetnog maslinovog ulja
  • ⅛ kašičice morske soli, opciono

Priprema

Stavite rukolu u činiju za salatu i sipajte maslinovo ulje. Dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte. Prelijte balzamiko kremom.

tognana native (6)
tognana native (6)

Ipak, baš kao što je prilikom pripreme jela pažnju neophodno obratiti na sve sastojke, isto može da se kaže i za posuđe unutar kog se jela pripremaju, a kasnije i serviraju. Upravo zato se kao poslednja stavka Journal [ gastro ] jednačine izdvojilo Tognana posuđe koje je idealno za svaku priliku, ali i potrebu.

Zahvaljujući kombinaciji tradicije i savremenih tendencija, Tognana nudi širok asortiman proizvoda koji su idealni za domaću i za profesionalnu upotrebu. U ponudi Tognane možete da pronađete elegantno dizajnirano posuđe, pribor za jelo, lonce, tave, čaše i druge dodatke koji su neophodni za savršenu pripremu i prezentaciju hrane. Svaki proizvod je pažljivo izrađen sa glavnim fokusom na dugotrajnost i estetski izgled, što ga čini savršenim za svakodnevnu upotrebu i specijalne prilike.

Kao italijanski sinonim za kvalitetno posuđe, Tognana je prepoznatljiva i po inovativnom dizajnu koji osvaja već na prvi pogled i brend čini vodećim izborom za sve ljubitelje dobre hrane i elegantnog servisa. A zahvaljujući tome, celokupno gastro iskustvo biće zaokruženo i potpuno.

Učitati još
Zatvori