Dugo nismo pripremali špagete po nekom od italijanskih recepata. Italijani su poznati po tome što su njihovi recepti za pastu veoma jednostavni, sa prirodnim sastojcima koji se odlično sjedinjuju. Isti takav je i naš današnji recept, lagan, jednostavan i pun potpuno prirodnih finih sastojaka.
Sam ukus je jedinstven, a mi verujemo da niste imali prilike do sada da probate nešto toliko osvežavajuće i ukusno.
Preporučili bismo vam da uz ovaj obrok poslužite omiljeno crveno vino.
Recept za špagete direktno iz Italije
Sastojci:
100g Rukole
50g Prženih badema
50g Rendanog parmezana
1 Čen belog luka
Ekstra devičansko maslinovo ulje
So
Priprema
Da biste pripremili pesto od rukole, sakupite sve sastojke u blender. Nakon što sve izblendate stavite na zagrejano ulje i na tihoj vratri pripremajte sos. Polako dodavajte ulje iz otvora na poklopcu i povremeno mešajte. Kada sos bude spreman, možete odmah da upotrebite pesto od rukole za svoje špagete. Savetujemo vam da špagete pripremite al dente kako bi ukus bio što bolji.
Začinite testeninu tako što ćete sos razblažiti sa malo vode od kuvanja špageti, i voila jelo je spremno za serviranje!
Verovatno ste i sami pomislili kako vam je za pripremu ovog recepta potrebno najviše 15 minuta što ga čini savršenim za pripremu večere nakon posla.
Foto: Pexels