Spring rolls prada bag: Kako napraviti hypebeast prolećne rolnice
Spring rolls prada bag: Kako napraviti hypebeast prolećne rolnice

Spring rolls prada bag: Kako napraviti
hypebeast prolećne rolnice

Dobro jutro, hypebeast sreda je. U prevodu, danas ulažemo dodatan trud da sve što nam je dnevnom redu prilagodimo našem odabranom hypebeast načinu života. Hrana koju danas spremamo nikako nije izuzetak ovom pravilu, stoga donosimo recept za jednostavno vijetnamsko jelo idealno da pravilno obeležite današnji dan – prolećne rolnice. Da budemo precizni, prada bag spring rolls.

Spring rolls prada bag

@dimda_

Sastojci

  • 170 grama tankih pirinčanih rezanaca
  • 10 kozica
  • 10 komada pirinčanog papira
  • zelena salata
  • 1 šolja seckane šargarepe
  • 1 šolja crvenog kupusa, sitno iseckanog
  • 1 šolja klica pasulja
  • listovi mente
  • ½ šolje listova peršuna

Priprema

Prvo što je potrebno da uradite, pre nego što krenete sa ostatkom pripreme, jeste da stavite vodu u šerpu da prokuva. Kada voda prokuva, dodaje pirinčane rezance i kuvajte ih nekoliko minuta prema uputsvu na pakovanju. Prebacite potom rezance u cediljku i ostavite ih u frižideru da se ohlade. Zatim, prethodno prokuvanu vodu koju niste bacili ponovo stavite da provri, jer ćete upravo u njoj pripremati vaše škampe. Škampe kuvajte između jednog i dva minuta dok ne postanu ružičasti, a potom ih izvadite iz vode i nakon što se malo ohlade, stavite ih u frižider. Kada se ohlade, skinite ljusku i isecite ih po dužini na pola i ostavite po strani. Sada, počinjemo sa pakovanjem naših rolnica.

Napunite veliku činiju hladnom vodom, i uronite jedan list pirinčanog papira u vodu na 15 do 20 sekundi. Nakon toga brzo je  uklonite iz vode, otresite višak vode i položite na vlažnu krpu koju ste prethodno postavili na dasku za sečenje. Papir može i dalje delovati kruto, ali će postati lakši za pakovanje dok budete pravili vaše rolnice. Onda krenite sa ređanjem ostalih sastojaka: jedan komad zelene salate preko donje trećine pirinčanog papira, dve do tri kašike rezanaca, jednu kašiku šargarepe, jednu kašiku kupusa i nekoliko klica pasulja, zatim, umotajte papir do pola u obliku cilindra i presavijte strane u obliku koverte. U svaku rolnicu ubacite dve polovine škampa isečenom stranom nadole, i stavite nekoliko listova peršuna i mente. Nastavite da valjate papir u čvrst cilindar da biste zatvorili rolnicu.

Ponovite proces sa preostalim rolnicama i kada sve vaše hypebeast rolnice budu spremne, poslužite ih sa omiljenim slatko kiselim sosom, i naravno, prada logom.

 

@dimda_

Foto: Instagram (@dimda_)

Učitati još
Zatvori