Gastro užitak: Štanglice od čokolade, kokosa i maline su sve što želimo od deserta – evo kako da ih napravite
Nakon što je Gisele Bündchen u saradnji sa organskim brendom EREWHON predstavila smoothie Giselderberry, a nas inspirisala da pronađemo alternativu za originalne sastojke i kreiramo recept po ugledu na Giselderberry, u današnjoj gastro rubrici odlučili smo se za recept koji će voleti istinski sladokusci. Kombinacija malina i čokolade je uvek na našoj favorite listi kada je reč o poslasticama, a food bloggerka Gina Burgess je predstavila baš takav recept. Benefit ovog deserta ne ogleda se samo u neodoljivom spoju ukusa. Njegova priprema ne zahteva pečenje i ne oduzima mnogo vremena. Ovo je poslastica koji izdvajamo kao odličan predlog ukoliko očekujete goste ili jednostavno želite da napravite brzi desert u kome ćete uživati. So, let’s get started!
Sastojci
- 140 gr kokosovog brašna
- 190 gr smrznutih malina
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 4 kašike javorovog sirupa
- 250 g crne čokolade ili po izboru
Priprema
Kokosovo brašno, smrznute maline, ekstrakt vanile, javorov sirup sjedinite u blenderu i dobro izmiksajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup u koji ste prethodno postavili papir za pečenje i formirajte željeni oblik i debljinu. Izvadite smesu iz kalupa zajedno sa papirom za pečenje i isecite štanglice. Dobijene štanglice ostavite u zamrzivaču tokom naredna dva sata. Crnu čokoladu rastopite na pari. Izvadite štanglice iz zamrzivača i nanesite čokoladu ravnomerno na štanglice. Po želji, pospite kokosovim brašnom, vratite u zamrzivač i sačekajte da se čokolada u potpunosti stegne. Nakon toga, vaš desert je spreman za konzumiranje!
Foto: Instagram @georginaburgess_/ Pexels Polina Tankilevitch