Chicken Soup for the Soul Day: Recept za supu koja kombinuje pikantne i kisele ukuse
Chicken Soup for the Soul Day: Recept za supu koja kombinuje pikantne i kisele ukuse

Chicken Soup for the Soul Day: Recept za supu koja kombinuje pikantne i kisele ukuse

Sok od limete, grčki jogurt i čili sos nisu sastojci koje obično pronalazimo u istom receptu. Iako se koriste prvenstveno kao dodatak za serviranje ovog jela, oni mu daju karakterističan ukus koji će prijati svim ljubiteljima pikantnih i kiselih ukusa. Na današnjem meniju – pileća supa s dodatkom pasulja, kukuruza i luka. Nju pripremamo po receptu koji smo pronašli na Instagram profilu @gatherednutrition – devojke koja neretko deli jednostavne i zdrave recepte za jela koja su prilagođena svačijem ukusu.

Sigurni smo da vam se nakon pobrojanih sastojaka na prvi pogled čini da ovo jelo iziskuje dosta vremena i truda. Međutim, to nije slučaj. Gotovo svi sastojci mogu da se nabave prilikom posete bilo kom bolje snabdevenom marketu, a nakon što se sjedine i prokuvaju, supa je gotova za najviše 40 minuta. Nalik na japansku miso supu, sve namirnice koje se koriste u pripremi su zdrave i izvor brojnih vitamina i minerala. Zato je upravo ona naš predlog za soup of the day – i to na dan koji je poneo naziv Chicken Soup for the Soul Day.

Glavni sastojci

  • supena kašika maslinovog ulja
  • crni luk srednje veličine
  • paprika babura
  • tri čena belog luka
  • 600-700g pilećih grudi
  • 240ml pilećeg bujona
  • konzerva belog pasulja
  • konzerva pinto pasulja
  • konzerva pelata od paradajza
  • 170g smrznutog kukuruza
  • kafena kašika kima
  • kafena kašika čili paprike u prahu
  • kafena kašika soli
  • pola kafene kašike bibera
  • 280g grčkog jogurta

Sastojci za serviranje

  • sok od limete
  • izrendani sir
  • sveži peršun
  • čili sos
  • pavlaka ili grčki jogurt

Priprema

Crni luk, papriku baburu i tri čena belog luka isecite na komadiće. Sjedinite ih i propržite na maslinovom ulju 2-3 minute. Za to vreme isecite pileći file na trakice. U zapršku postepeno dodajte sve ostale glavne sastojke izuzev grčkog jogurta. Promešajte dok ne nastane kompaktna masa, a potom stavite poklopac i ostavite supu da se kuva oko 20 minuta. Zatim skinite poklopac i smanjite vatru, a šerpu ostavite na ringli još 10 minuta.

Nakon što se supa u potpunosti skuvala, pažljivo izvadite pileće grudi i koristeći dve viljuške usitnite ih na još manje trakice. Potom ih vratite u supu i dodajte grčki jogurt. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine ravnomerno.

Naposletku, dodajte sastojke za serviranje po želji. Oni nisu neophodni ali će supi pružiti puniji ukus, posebno sok od limete ili čili sos.

Foto: Instagram @gatherednutrition

Učitati još
Zatvori